Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Αχ αυτή η μονιμότητα!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

       Αδυνατεί ο ΕΦΚΑ να απονείμει τις συντάξεις που έχουν πλημμυρίσει τα ράφια του παρά τις φιλότιμες [λέμε και καμμιά μ..] προσπάθειες των υπαλλήλων του. Κανείς δεν σήκωνε τηλέφωνο, για να....

δώσει πληροφορίες, οπότε δημιουργήθηκε ειδικό τηλεφωνικό κέντρο κ.λπ. Γενικά ένα μπάχαλο, στο οποίο μας έχουν συνηθίσει όλες ανεξαιρέτως οι δημόσιες Υπηρεσίες, τις οποίες, οφείλω να πω, συναγωνίζονται και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είναι θέμα επαγγελματισμού και ευσυνειδησίας τού υπαλλήλου τελικά είτε υπηρετεί στον δημόσιο είτε υπηρετεί στον ιδιωτικό τομέα. Υφ’ οιανδήποτε κυβέρνηση.

        Και αποφασίζει η κυβέρνηση Κούλη να αναθέσει σε δικηγόρους και λογιστές να συνδράμουν στο έργο απονομής τών συντάξεων. Προφανώς για ορισμένο διάστημα, μέχρις ότου, δηλαδή, εκκαθαρισθούν οι συντάξεις που λιμνάζουν. Σωστή κίνηση. Έλα, όμως, που έχουν αντίρρηση η ΑΔΕΔΥ και διάφορες οργανώσεις συνταξιούχων. Αν είναι δυνατόν να διεκπεραιώσουν ιδιώτες έργο ανήκον στη σφαίρα δημόσιας Υπηρεσίας. Τί είναι, δηλαδή, η απονομή των συντάξεων; Αυτοκινητόδρομος, παιδική χαρά ή νοσοκομείο που έχει και την καθιερωμένη μίζα; Έτσι, πλάκωσαν τις προσφυγές στο ΣτΕ με αίτημα, να αποφανθεί πως είναι αντισυνταγματικός ο νόμος που προβλέπει αυτή την ιδιωτική συνδρομή.

         Και τούτο, διότι το Σύνταγμα, λέει, προβλέπει ότι το κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των πολιτών και για την πλαισίωση των δημόσιων Υπηρεσιών με δημοσίους υπαλλήλους, ήτοι μονίμους. Άρα, δεν μπορεί να αγγίξει τον ιερό συνταξιοδοτικό μου φάκελο χέρι ιδιώτη.

          Συμπέρασμα: προσλάβετε μονίμους δημόσιους υπαλλήλους, για να λύσετε το πρόβλημα. Συνταγματική επιταγή.

         Τέτοιες μέρες θυμάμαι τον μακαρίτη Ροβέρτο Σπυρόπουλο που ως διοικητής του ΙΚΑ είχε δηλώσει το 2011 ότι μέχρι το 2013 οι συντάξεις θα απονέμονται εντός μηνός από της υποβολής τής σχετικής  αίτησης.         

http://makpress.blogspot.com/2016/07/blog-post_49.html

        Τί του είχε διαφύγει; Μόνιμοι υπάλληλοι δεν υπηρετούσαν τότε; Μέχρι και σήμερα. Εκτός και μου διαφεύγει εμένα κάτι. Α ναι! Σε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες παρατηρείται από συστάσεως ελληνικού κράτους «έλλειψη προσωπικού».

 https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/331009/elleipseis-prosopikoy-to-megalytero-provlima-tou-ika-symfona-me-tin-pose-ika

Σώτος

*Κι’ εδώ  έλλειψη προσωπικού ρε γαμώ το;

https://twitter.com/ThanosTzimeros/status/1421027107585593348?s=03https://twitter.com/ThanosTzimeros/status/1421027107585593348?s=03

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου