Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν : 72 νεκροί μέχρι τώρα από την επίθεση στην Καμπούλ

Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί το «λουτρό αίματος» από την διπλή επίθεση αυτοκτονίας το απόγευμα στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα τον... θάνατο τουλάχιστον 72 ατόμων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, και τον τραυματισμό περίπου 150 πολιτών. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και Αμερικανοί στρατιώτες και μαχητές των Ταλιμπάν, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία.

Τα ξένα ΜΜΕ κάνουν, συγκεκριμένα, λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς Αμερικανούς, ενώ την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε και επισήμως με δήλωσή του ο ISIS.


Κατά την πάγια τακτική τους, οι Αμερικανοί δεν δηλώνουν ποτέ επισήμως, τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών τους.


Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι τουλάχιστον 12.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ότι οι 11 από αυτούς ήταν πεζοναύτες

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είχε κάνει λόγο για «αρκετούς» Αμερικανους στρατιώτες που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ένας αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκε στην πολύπλοκη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ», τόνισε ο Κίρμπι σε ανακοίνωσή «Πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Πηγές στο Reuters έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες.

Η Wall Street Journal ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενη έναν Αμερικανό αξιωματούχο ότι τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν και ακόμη τρεις τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου