Σάββατο 24 Απριλίου 2021

O Biden ανέφερε τη Γενοκτονία των Αρμενίων ως "Γενοκτονία" και την Κωνσταντινούπολη ως "Κωνσταντινούπολη"

Η Γενοκτονία των Αρμενίων αναγνωρίστηκε επίσημα από τις ΗΠΑ στις 12-12-2019 κι όχι σήμερα. Όμως, σήμερα ήταν η πρώτη φορά, που Πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε τη λέξη genocide στο μήνυμα για την ημέρα μνήμης. 

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι στο γραπτό μήνυμά του....

(προς το παρόν ο Μπάιντεν, δεν έκανε προφορική δήλωση και δεν έχει εκστομίσει τη λέξη genocide, δεν υπάρχει δηλαδή βίντεο που θα τον δείτε και θα τον ακούσετε να το λέει, μόνο γραπτά) , ο Μπάιντεν αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη ως "Κωνσταντινούπολη" κι όχι Ιστανμπούλ. Κι αυτό είναι και τυπικά το ορθό καθώς μιλάει για την περίοδο που η Πόλη ονομαζόταν και από τους Τούρκους, επίσημα, Κωνσταντινούπολη. Οι Κεμαλιστές ήταν αυτοί που έσβησαν την ιστορία και άλλαξαν την ονομασία το 1923, σε Istanbul.


Μας αρέσουν όλα αυτά εμάς τους έλληνες;

-Ναι, μας αρέσουν. Ο Μπάιντεν έδωσε ένα καλό μάθημα στους τούρκους, που θα ρίξουν λίγο τ΄αυτιά τους, γιατί παραπήραν ψηλά τον αμανέ. Δεν ενθουσιαζόμαστε όμως, καθώς ξέρουμε το λόγο που έγιναν αυτά και τον ξέρετε όλοι. Αν οι τούρκοι βαρεθούν τους παπατζήδες ρώσους και δηλώσουν εχθρότητα προς τη Ρωσία, ο Μπάιντεν, δεν θα ξαναμιλήσει για Γενοκτονία, ενώ, στο επόμενο μήνυμά του, θα βαφτίζει την Πόλη , Istanbul. Δεν αγάπησε τους αρμένιους και τους έλληνες ο Μπάιντεν, να ζορίσει την Τουρκία θέλει, αποκλειστικά και μόνο για τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Απλά πράγματα είναι αυτά και τα ξέρετε πλέον όλοι. 

Β.Π. 



Περί αναγνώρισης Γενοκτονίας των Αρμενίων στις ΗΠΑ:

https://makpress.blogspot.com/2019/12/blog-post_28.html

https://makpress.blogspot.com/2019/12/150-res150.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου