Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Αλαλούμ με την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης - Μαλώνουν Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη

Τεράστιες ουρές και τεράστια ταλαιπωρία οδηγών, σημειώθηκε χθες στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, εξαιτίας έργων ασφαλτόστρωσης. Οι εργασίες διακόπηκαν με απόφαση του..... Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Πάρι Μπίλια, ο οποίος είπε πως η Περιφέρεια ζήτησε οι εργασίες να γίνονται νύχτα, αλλά η Αποκεντρωμένη δεν ενέκρινε τη μελέτη, που βρίσκεται στα συρτάρια της ένα μήνα τώρα. 

Η Αποκεντρωμένη απάντησε ότι δεν τεμπελιάζει, αλλά δεν ενέκρινε τη μελέτη, επειδή είχε ελλείψεις. 

Η Περιφέρεια ανταπάντησε, πως δεν έλαβε καμία ενημέρωση ότι η μελέτη της έχει ελλείψεις, ούτε γραπτή, ούτε προφορική, κατηγορώντας την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ότι ....ξέχασε στα συρτάρια τη μελέτη ή ότι τεμπελιάζει ! 



Αναλυτικά η ανακοίνωση Μπίλια, που εκθέτει την εισηγήτρια της Αποκεντρωμένης:

Σε συνέχεια της απάντησης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Ιωάννη Σάββα, ενημερώνουμε ότι:

Για να εκτελέσουμε τις εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία, υποβάλαμε στις 19 Φεβρουαρίου μελέτες αποκλεισμού των κόμβων Κ12 – Κ13 και Κ11 – Κ12.

Από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 24 Μαρτίου, οπότε και επικοινωνήσαμε υπηρεσιακά για δεύτερη φορά, η εισηγήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης δεν είχε δει το φάκελο και δεν είχε κάνει οποιαδήποτε παρατήρηση, γραπτή ή προφορική. Αν υπάρχει αντίρρηση από πλευράς Συντονιστή της Α.Δ.Μ.Θ., παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσει τις παρατηρήσεις με τους αριθμούς πρωτοκόλλου της υπηρεσίας του.

Για να μην δημιουργούνται καθημερινά αυτά τα προβλήματα, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος έχει ζητήσει η αρμοδιότητα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των σχετικών αδειοδοτήσεων, για τα έργα που εκτελούν οι υπηρεσίες τους, να αποτελεί δική τους ευθύνη, ώστε να περιορίζεται η γραφειοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου