Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Το επικό σχόλιο του Χρήστου Νικολαϊδη, για τη Μενδώνη

Ένας πολύ ωραίος διάλογος εκτυλίσσεται σε post του προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ , υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης και γνωστού "Μητσοτακικού" Νίκου Ταχιάου, ο οποίος εκθειάζει τη στρατηγική Μητσοτάκη να διορίζει παντού αριστερούς, γράφοντας ότι η ΝΔ πήρε τα πάνω της όταν συνεργάστηκε με τη ΔΗΜΑΡ !

Αναλυτικά, η ανάρτηση Ταχιάου:

Το 2012, στην εκλογική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησε στον σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, επέδρασε τα μέγιστα, σχεδόν αποκλειστικά, η απειλή του ανερχόμενου ακραίου ΣΥΡΙΖΑ.
Το 2019, εκτός από την φυσική φθορά του Τσίπρα, στην εκλογική αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας συνέβαλε καθοριστικά μία κρίσιμη μάζα πολιτών που ανταποκρίθηκε θετικά στο πολιτικό προφίλ που με γενναίες επιλογές και ενέργειες, έχτισε για το πρόσωπό του και το κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την εμμονή του σε αυτήν την στρατηγική υπενθύμισε χθες ο ίδιος, όχι μόνο υπερασπιζόμενος το πρόσωπο και το έργο της Λίνας Μενδώνη, αλλά και τονίζοντας το γεγονός πως δεν προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία, κάτι που δεν έδειξε να τον κομπλάρει καθόλου έναντι των πούρων δεξιών επικριτών της.
Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι μία ακόμη τέτοια επιλογή, που με την κατάταξή της στο τριπρόσωπο για την θέση του/της ΓΓ του ΟΟΣΑ, δικαιώνει και ενδυναμώνει αυτήν την στρατηγική. Και μάλιστα μια γυναίκα!
Ειλικρινά απορώ με όσους δεν αντιλαμβάνονται πόσο ξεπερασμένη είναι πλέον η περίφημη κομματική καθαρότητα, όχι μόνο για τους προφανείς εκλογικούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή αυτή μόνο ως εμπόδιο στην οικοδόμηση ευρειών πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων, μπορεί να σταθεί. Και μάλιστα σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή.
Αυτή η στρατηγική έφερε την αυτοδυναμία και ίσως τον πιο στιβαρό πυρήνα στήριξης των πολιτικών παρεμβάσεων που μπορούν να επαναφέρουν δυναμικά την Ελλάδα στην τροχιά του 21ου αιώνα.
.........
.........
Αυτά έγραψε ο Μητσοτακικός Νίκος Ταχιάος και ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαϊδης σχολίασε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου