Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Ε, πόσο πιο απλά να τα πει ο κ. Σύψας;

8 σχόλια:

  1. Άκουσα εντελώς τυχαία σήμερα στο ράδιο τον γιατρό Κ. Καλαμπόκη εξ Αμερικής. Πρώτη φορά άκουσα τέτοια επιχειρηματολογία,τόσο απλή τόσο κατανοητή. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο μήπως και βρω την εκπομπή αυτή να την ανεβάσω για να την ακούσει ο κάθε πικραμένος βρήκα μόνον αυτή που και αυτή βγάζει ειδήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα βγει στις επόμενες μέρες.
    https://focusfm.gr/g-kalampokis-ston-focus-fm-askiseis-peitharchias-oi-maskes-se-mikra-paidia-liga-kai-anaxiopista-ta-stoicheia-poy-echoyme-syllexei-gia-ton-koronoio-edo-kai-9-mines-ichitiko/

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος είπε πως οι ειδικοί έχουν μέτρο; 'Ή έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν σωστά τη γλώσσα για να περάσουν και το σωστό μήνυμα; Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της πολιτείας στη πρώτη περίοδο της πανδημίας. Η ανεξέλεγκτη παρέλαση ειδικών από τα κανάλια. Που η χρηματοδότηση τους θα έπρεπε αυτό ακριβώς να στοχεύει.
    Να τους καλύψει την μανία της τηλεθέασης με το πρόσφορο για εκμετάλλευση θέμα με το να πληρώσει για να μην βγάζουν όλους αυτούς τους διψασμένους για δημοσιότητα, κυνηγώντας μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα.
    "Προστατεύει μόνο τον πάσχοντα από το να μην μεταδίδει στους υγιείς", δηλαδή τρία πουλάκια κάθονταν!
    Πόσο απλό θα ήταν αντί για τον κάθε ανεπαρκή (ως προσωπικότητα) πέρα από το εργαστήριο του/γραφείο του ειδικό να βγει ένα μόνο σποτάκι που να εξηγεί α, β, γ το θέμα στη σωστή του διάσταση και να γεννήσει και μια κουλτούρα κοινωνικής ευθύνης;
    Η μάσκα προστατεύει τους άλλους. Ο ένας προστατεύει τον άλλο.

    "...προστατεύει τον πάσχοντα από το να μη μεταδίδει..."
    Λογικό να φτάσει σε υπερβολές ο μέσος πολίτης και (το κωμικοτραγικό της υπόθεσης) όταν προσπαθείς να μεταφέρεις τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση να σε τοποθετούν -ανάλογα το άρθρο- στη μια ή στην άλλη πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ενδιαφέρον είναι ότι τον Συψα τον έχετε θεό εσείς οι κορωνοφανατικοί.

      Διαγραφή
    2. "Εμείς"; Εγώ είμαι εγώ, δεν είμαι ούτε θα γίνω ποτέ (κι αυτό το απόλυτο είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει την εξαίρεση στον κανόνα) εμείς.
      Εσύ πάλι μπορείς να είσαι "εσείς" δεν με απασχολεί αν νιώθεις ασφάλεια να είσαι παρέα με άλλους ή ψάχνεις ομοειδεάτες.

      Διαγραφή
  3. Δεν ειναι ολες ιδιες . Αυτες που λενε "χειρουργικες" το κανουν αυτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε όχι και κύριος! Χάνουν και οι λέξεις το νόημά τους! Πανδημία ο κολοκυθοϊός, κύριος ο σάπιος να 'ούμε (πού 'σαι, ρε Μήτσε Τούφα, σε πεθυμήσαμε)!

    Εμένα άλλο με κόφτει: ένας τζιτζιφιόγκος* μαοϊστής θέλει από μία μόνο πηγή ανακοινώσεων, το υπουργείο του λάκη ευκοίλια ας πούμε, να μεταδίδονται σποτάκια (δελτία προπαγάνδας και πλύσεως εγκεφάλου ήθελε να πει, αλλά το παίζει και... πλουραλιστής ο τυπάκος) και να απαγορεύεται σε ακαδημαϊκούς να σχολιάζουν από τηλοψίας. Μιλάμε για πλέρια δημοκρατία, που θα ζήλευε και ο σύντροφος κουτσούμπας.

    * Οποιαδήποτε σύμπτωση (κατά τι, μερικώς) με ονόματα και προσώπατα ΔΕΝ είναι τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή