Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Σταράτα λόγια για τις "σταρ", που όταν σιτεύουν ανακαλύπτουν "σεξουαλική παρενόχληση"

Η άποψη μιας γυναίκας:
Είδα πρόσφατα την ταινία «Βόμβα» που παρουσιάζει την αληθινή ιστορία κατάρρευσης του Ροτζερς Έιλς προέδρου του ομίλου Fox μετά τις καταγγελίες της Γκρέτσεν Κάρλσον για σεξουαλική παρενόχληση. Εγώ δεν αμφισβητώ την... σεξουαλικη παρενόχληση, ούτε τη σεξουαλική χυδαιότητα του Έιλς, εξάλλου νομίζω οτι κατεθεσαν πάνω απο 20 εργαζόμενες στο κανάλι του.
Όμως δεν είδα να τους βάζει το πιστόλι στο κρόταφο. Δεν είδα να τις απειλεί με την ζωή ή την τύχη των συγγενών τους, των παιδιών τους.
Μόνες τους δεχθηκαν να ενδώσουν στις σεξουαλικες ορμές του Έιλς, προκειμένου να κερδίσουν δόξα και χρήμα.
Η Κάρλσον ειχε κερδίσει τον τίτλο της Μις Αμερική το 1989, ο οποίος της έδωσε εκτός απο χρήμα και την χρήσιμη δημοσιότητα ώστε να εργαστεί στο CBS news και το 2005 έγινε η βασική παρουσιάστρια του Fox News, που είχε τεράστια θεαματικότητα ήδη.
Δεν ήταν δηλαδή καμμιά καημένη, άνεργη στους δρόμους, που αναγκάστηκε να ενδώσει για να πάρει φάρμακα στην καρκινοπαθή μητέρα της. Ούτε οι άλλες, όπως κατάλαβα.
Μόλις την απέλυσε για να πάρει ενα πιο φρεσκο φρούτο και να ανανεώσει την εκπομπή, εκείνη τον απείλησε με μήνυση. Τελικά απέσυρε την μήνυση, υπογράφοντας αποζημίωση 20 εκ$, ο Έιλς μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε και μετα ενα χρόνο πέθανε.
Όμως η Κάρλσον ξεκίνησε καμπάνια για να υπερασπιστεί τις γυναίκες επαγγελματίες που δέχονται σεξουαλική παρενοχληση και την αποδεχονται για να κάνουν καρριέρα, κυρίως στον χώρο της τέχνης και των ΜΜΕ.
Έτσι γεννήθηκε το κίνημα MeToo.
Εγώ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.
Οι πόρνες που δέχονται την σεξουαλική συνεύρεση με τους πελάτες έναντι χρηματικού ποσού ή χλιδάτων δώρων, τί διαφορά έχουν απο τις παραπάνω κυρίες; Δεν υπάρχει συναίνεση; Διότι δεν κατηγορήθηκε για βιασμό.
Βλέπω τελευταία να γίνονται τέτοιες συζητήσεις στην Ελλάδα, απο γνωστες ηθοποιούς κυρίως, για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και έρχονται στην μνήμη μου πώς τρίβονταν διάφορες νεαρές, άγνωστες τότε, σε γνωστούς και μεσήλικες, μη πω παραπάνω, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, σκηνογράφους, με υπερβολικές κινήσεις, τρανταχτά γέλια, βαθιά ντεκολτέ, καυτά μινι, ανόητα σεξουαλικά υπονοούμενα, χιούμορ ξεμωραμμένης γενιάς, για να τραβήξουν την προσοχή, μήπως πάρουν ρολάκι σε κανένα εμετικό σήριαλ του Ρώμα, τα ηθικοπλαστικά του Κουτσομύτη, του Μανουσάκη ή σε καμμιά παράσταση του Κιμούλη.
Ποιός ξέρει τί γίνονταν στα σκυλοclub που «γλεντούσαν» μεχρι πρωΐας. 90’s baby. Τεράστια παραγωγή. Πολύ σεξ, ντραγκς και Πανταζή αρχηγό.
Και τώρα θα ερθουν όλες αυτές να καταγγείλουν τους καναλάρχες, παραγωγούς, σκηνοθετες για σεξουαλική παρενόχληση;
Κι αντί να ντρέπονται για άσκηση πορνείας, με αντάλλαγμα καρριέρα και χρήμα, ασκούν εκβιασμό, πληρώνονται ένα χαμό χρήμα και αποτελούν σύμβολο δυναμικής γυναίκας;
Δηλαδή, απαιτούν ηθική αποζημίωση για την ανήθικη βάση πάνω στην οποια κατ’επιλογή έχτισαν την προσωπικότητα και την ζωή τους.

Κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία και στις αξίες της.

18 σχόλια:

  1. Οτι κάτι δεν πάει καλά είναι το μόνο σίγουρο ....


    Peet14


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ αμφιβάλω αν το κείμενο είναι γραμμένο απο γυναίκα .
      Εκτός αν η συγγραφέας του πονήματος είναι κάποια κυρία αναθρεμμένη και μεγαλωμένη στο πασοκικό δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ,οπότε δεν έχει ιδέα το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο επαγγελματικό χώρο .
      Και αν είδε μόνο αυτή τη ταινία ,τότε καλό θα είναι να δεί και μία μίνι σειρά με την ιστορία του κυρίου ,που όλως τυχαίως είναι ακραία συντηρητικός και υποστηρικτής των Ρεμπουπλικανών .


      Peet14

      Διαγραφή
    2. ναι, είναι η Μερσίνη Παπαδοπούλου, μια εξωγήινη που ο Τραμπ κλωνοποίησε για να πολεμήσει τους λάτρεις της νέας τάξης όπως εσύ https://vimapress.gr/i-thessaloniki-chreiazetai-ena-neo-epicheirimatiko-schedio-ti-prepei-na-ginei/

      Διαγραφή
    3. Την ανάρτηση που έχει κάνει θα παρακαλούσα να δώ .

      Διαγραφή
  2. εξαιρετική και αληθινή η κυρία Παπαδοπούλου. Χίλια μπράβο, που τολμά να θίξει ένα ταμπού, αυτό του εκβιασμού ισχυρών αντρών, από πόρνες πολυτελείας, που "θυμούνται" 30 χρόνια μετά, ότι κάποιος τις "παρενόχλησε", όταν επεδίωκαν την δήθεν "παρενόχληση" για να ανελιχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή κάποιοι μπερδευονται και μιλούν για εκβιασμούς από πόρνες πολυτελείας ,κλπ,κλπ .
    Οι Χ πολιτικοί -δημόσιοι άνδρες πήγαν οικειοθελώς με τις κυρίες και πλήρωσαν ,πιθανόν και αδρά .
    Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ηθική ,τότε την πορνεία δεν την έκαναν μόνον οι κυρίες ,αλλά μετείχαν στο άθλημα και οι κύριοι .
    Αν οι κύριοι ήταν σωστοί οικογενειάρχες κλπ,κλπ δεν θα είχαν επαφές με τις κυρίες αυτές .ετσι για να ξέρουμε τι λέμε .

    Οσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τουλάχιστον ντροπή να μην καταδικάζουμε τον εκβιασμό του θανόντος πρός τις υπαλλήλους του και να ψέγουμε τις υπαλλήλους που βρήκαν το θάρρος ,εστω και μετά απο χρόνια ,να το καταγγείλουν.
    Είναι σαν να επιβραβεύουμε όσους κάνουν χρήση τέτοιων πρακτικών .
    Η κυρία προσπαθεί -ανεπιτυχώς-να στρέψει τα πυρά της όχι στον εκβιαστή ,αλλά στις παθούσες !!!!!!!!!!!!
    Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι με τον Τζήμερο .......

    Peet 14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω κάποιος απο τους 460 ψηφοφόρους της κ Μ.Παπαδοπούλου ,να έχει την καλοσύνη να αναρτήσει το βιογραφικό της
    Ευχαριστώ πολύ

    Peet14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τους υποψήφιους του Θάνου Τζήμερου το μόνο που μπορείς να περιμένεις ειναι να αναζητούν την αλήθεια και να λένε την άποψή τους με ειλικρίνεια. Η ανάρτηση αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση και καμμία αλλη, όπου η κυρία αφού απολύθηκε απείλησε να τα βγάλει όλα στην φόρα και απέσυρε την μήνυση, εξαγοράζοντας την σιωπή της έναντι 20 εκ.€. Πιθανόν να υπήρχαν άλλες στην θέση της που δεν δέχθηκαν τις σεξουαλικές σχέσεις με τον κύριο και δεν προσλήφθηκαν ποτέ, δεν εκαναν καρριέρα, δεν απεκτησαν περιουσία. Εκείνες δεν αποζημιώθηκαν, ούτε πρόκειται ποτέ. Όταν ηρωοποιείς μια τέτοια γυναίκα τί μήνυμα περνάς στην κοινωνία; Εκβιαστές και ανώμαλοι θα υπάρχουν πάντα, ιδιαίτερα όσο υπάρχουν άνθρωποι που ενδίδουν και τους χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι για να αναδυθούν.

      Διαγραφή
    2. Απο τους υποψήφιους του Θάνου Τζήμερου το μόνο που μπορείς να περιμένεις ειναι να αναζητούν την αλήθεια και να λένε την άποψή τους με ειλικρίνεια. Η ανάρτηση αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση και καμμία αλλη, όπου η κυρία αφού απολύθηκε απείλησε να τα βγάλει όλα στην φόρα και απέσυρε την μήνυση, εξαγοράζοντας την σιωπή της έναντι 20 εκ.€. Πιθανόν να υπήρχαν άλλες στην θέση της που δεν δέχθηκαν τις σεξουαλικές σχέσεις με τον κύριο και δεν προσλήφθηκαν ποτέ, δεν εκαναν καρριέρα, δεν απεκτησαν περιουσία. Εκείνες δεν αποζημιώθηκαν, ούτε πρόκειται ποτέ. Όταν ηρωοποιείς μια τέτοια γυναίκα τί μήνυμα περνάς στην κοινωνία; Εκβιαστές και ανώμαλοι θα υπάρχουν πάντα, ιδιαίτερα όσο υπάρχουν άνθρωποι που ενδίδουν και τους χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι για να αναδυθούν.

      Διαγραφή
    3. Η ανάρτηση αναφέρεται και σε αλλες περιπτώσεις απο την ίδια του συντάκτρια .
      Πέρα απ αυτό είναι σαν να δικαιολογούμε τον βιαστή επειδή μία κυρία φορούσε μίνι .
      Η συγκεκριμένη τακτική είναι γνώριμη στον ιδ τομέαΤ και ιδίως σε κάποιες μορφές του .
      Το βιογραφικό της κυρίας που ήταν υποψήφια έχετε την καλοσύνη να παραθέσετε ;

      Διαγραφή
    4. το δικό σου βιογραφικό ή το ονοματάκι σου μπορείς να μας το παραθέσεις ανώνυμε, που προφανώς είσαι ο Peet14; Κριτική κάνεις κατά ριπάς στη Δημιουργία ξανά, αλλά πάντα κρυμμένος στην ανωνυμία σου. Η κ.Παπαδοπούλου γράφει επώνυμα κι έτσι μπορεί ο καθένας σαν εσένα, να πουλάει ανώνυμα, πνεύμα. Ξεκίνα λοιπόν με το δικό σου βιογραφικό ή έστω το ονοματάκι σου.

      Διαγραφή
    5. Η κ Παπαδοπούλου ήταν και είναι δημόσιο πρόσωπο από τη στιγμή που έβαλε υποψηφιότητα ως βουλευτής .
      Είναι αυτονόητο ότι κάθε υποψήφιος κοινοποιεί το βιογραφικό του .
      Η δημοσιότητα έχει και ορισμένες αυτονόητες υποχρεώσεις .
      Αν κάνω λάθος ,παρακαλώ για διόρθωση


      Peet14

      Διαγραφή
  5. Διορθώνω
    οι ψηφοφόροι ήταν περί τους 490 ,στέρησα περίπου 30 ψηφοφόρους από την κυρία Παπαδοπούλου .
    Τι σου είναι αυτοί οι ψηφοφόροι της Β Θεσ/νικης να μην αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους και τους νέους δρόμους που τους άνοιγε το κόμμα του κ Τζήμερου .
    Μητσοτάκη πάρε τον Τζήμερο στην Ν.Δ ,να δεί άσπρη μέρα ο τόπος και η Ν.Δ .
    Τέτοιες τεράστιες πολιτικές μορφές δεν είναι καλό να μένουν εκτός Βουλής .

    Peet14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις ένα θεματάκι πάντως, ε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε και κάτι ακόμη .
      Εγώ ,όπως και περίπου ακόμη 15+ ,βρισκόμαστε στο χώρο αυτό πάνω απο 10 χρόνια .Μερικοί απο εμάς πέρα απο την ιντερνετική γνωριμία και επαφή ,κάποιες φορές βρισκόμαστε σε κάποια ταβερνούλα και τα λέμε .
      Επομένως και γνωριζόμαστε και έχουμε πιεί και ενα κρασάκι μαζί .
      Ακόμη και μ αυτούς που δεν έχω συναντηθεί π.χ George ,Αμφιπολίτης πέρα απο τα εντός εισαγωγικών μαλώματα μας ,μόνο άγνωστοι δεν είμαστε .

      Peet14

      Διαγραφή
  6. Αν κατάλαβα καλά, το κίνημα Me, too είναι πόρνες που διεκδικούν αναδρομικά για όσα έβγαλαν στα μαύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή