Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα 2020-2021

Παρατάθηκε η παροχή ζεστών γευμάτων στους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα 2019-20» μέχρι την..... 31η Δεκεμβρίου 2020 (εγκύκλιος Αριθ. Πρωτ. Φ.14/ΦΜ/117420 /Δ1). Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις σχολικές μονάδες κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2020.

Συνολικά η διανομή γευμάτων απευθύνεται σε 185.311 μαθητές σε 1.227 σχολικές μονάδες 74 δήμων της χώρας οι οποίες έχουν επιλεγεί βάσει καθορισμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Η διανομή των γευμάτων ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Αττική και από χθες εντάχθηκε σε αυτό και η Κεντρική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη τα σχολικά γεύματα παρασκευάζονται από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ Α.Ε. ΑΜΑΛΘΕΙΑ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στις χρηματοοικονομικές της καταστάσεις:

"Στον Πανελλαδικό διαγωνισμό για το Πρόγραμμα σίτισης σε Δημοτικά Σχολεία και την παροχή Σχολικών Γευμάτων σε όλη την Επικράτεια μας ανατέθηκε για τη σχολική χρονιά 2019-2020 η παροχή γευμάτων σε 32.609 μαθητές ημερησίως στους νομούς Θεσσαλονίκης, Αττικής, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Τρικάλων, σε σχέση με τους 29.591 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2018-2019 και τους 14.315 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους νομούς Θεσσαλονίκης, Αττικής, Καστοριάς στη σχολική χρονιά 2017-2018, γεγονός που απεικονίζεται στην μεγάλη αύξηση του Κύκλου Εργασιών και των Αποτελεσμάτων της παρούσας χρήσης. Η δημιουργία υποδομών για τα σχολικά γεύματα στις προηγούμενες δύο χρήσεις απέδωσε τα μέγιστα. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν και πιστοποιήθηκαν 3 σημεία παραγωγής φαγητού στη Λάρισα, στα Γιάννενα και στη Καστοριά με δυναμικότητα παραγωγής 3.500 μερίδων φαγητού ανά 8ωρο, 6.000 μερίδων ανά 8ωρο και 2.000 μερίδων ημερησίως αντίστοιχα. Παράλληλα, στις ήδη υπάρχουσες μονάδες παραγωγής φαγητού στην ‘Ασσηρο Νομού Θεσσαλονίκης και στην Αγίου Φανουρίου, Αχαρνές Νομού Αττικής, επεκτείναμε με τις νέες υποδομές και τα μηχανήματα τη δυναμικότητα από 15.000 μερίδες φαγητού σε 50.000 και από 10.000 σε 20.000 μερίδες φαγητού ημερησίως αντίστοιχα". 

Η εταιρεία έχει κύκλο εργασιών 36 εκ.ευρώ και η έδρα της βρίσκεται στην Άσσηρο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.


makpress

1 σχόλιο:

  1. Οι μπολσεβίκοι νουΔΟΥΛΟΙ καθιέρωσαν τα χαλάλ συσσίτια στα σχολεία μας, π' ανάθεμά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή