Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

O Trump τρέλανε την Αμερική !

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την πιθανότητα μίας «ένεσης» με απολυμαντικό σε άτομα που έχουν μολυνθεί με τον κορωναϊό ως αποτρεπτικό για τον ιό.

Την εισήγηση έκανε...
κατά την καθημερινή ενημέρωσή του Λευκού Οίκου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πανικό στην ιατρική κοινότητα.

Ο κ. Τραμπ έκανε το παραπάνω σχόλιο αφού ο Μπιλ Μπράιαν, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος επιστήμης και τεχνολογίας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, παρουσίασε μια έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα του, και η οποία υποτίθεται δείχνει ότι ο ιός δεν ζει τόσο πολύ σε θερμότερες και πιο υγρές θερμοκρασίες.

Ο κ. Μπράιαν είπε: «Ο ιός πεθαίνει γρηγορότερα στο φως του ήλιου», αφήνοντας τον Τραμπ να αναρωτιέται αν θα μπορούσατε να φέρετε το φως «μέσα στο σώμα».

“Ας υποθέσουμε ότι χτυπήσαμε το σώμα με ένα τεράστιο – είτε είναι υπεριώδες είτε πολύ ισχυρό φως – και νομίζω ότι είπατε ότι δεν έχει ελεγχθεί λόγω των δοκιμών”, είπε ο Τραμπ, μιλώντας στον Μπράιαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. “Και μετά είπα, υποθέτοντας ότι έχετε φέρει το φως μέσα στο σώμα, το οποίο μπορείτε να κάνετε είτε μέσω του δέρματος είτε με κάποιον άλλο τρόπο, και νομίζω ότι είπατε ότι θα το δοκιμάσετε και αυτό.”

Πρόσθεσε ο κ. Τραμπ:

“Βλέπω το απολυμαντικό που το χτυπάει σε ένα λεπτό, ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο με ένεση μέσα ή σχεδόν καθαρισμό; Όπως βλέπετε, φτάνει στους πνεύμονες, κάνει έναν τεράστιο αριθμό στους πνεύμονες, οπότε θα ήταν ενδιαφέρον να το ελέγξετε. ”

Δεν διευκρίνισε το είδος του …απολυμαντικού ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Vin Gupta, πνευμονολόγου, ειδικού σε θέματα πολιτικής της παγκόσμιας υγείας στο NBC News και στο MSNBC, έσπευσαν αμέσως να αμφισβητήσουν τα «ακατάλληλα μηνύματα υγείας» του προέδρου.

«Αυτή η ιδέα της ένεσης ή της κατάποσης οποιουδήποτε τύπου προϊόντος καθαρισμού στο σώμα είναι ανεύθυνη και είναι επικίνδυνη», δήλωσε ο Γκούπτα. «Είναι μια κοινή μέθοδος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όταν θέλουν να αυτοκτονήσουν».

ΠΗΓΗ: https://hellasjournal.com/2020/04/o-ntonalnt-trab-trelane-kiriolektika-tin-ameriki-psekasmenes-simvoules-me-apolimantiko-gia-ton-koronaio/

NBC NEWS