Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Λένε οι ταυτότητες των Σκοπιανών "Republic of Macedonia;"

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του blog taxalia, για τις ταυτότητες των Σκοπιανών. Στο δημοσίευμα, παρουσιάζεται ταυτότητα πολίτη της συμμάχου στο ΝΑΤΟ γειτονικής χώρας, που
εκδόθηκε στις 13-06-2019 και γράφει "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" κι όχι της "Βόρειας Μακεδονίας".
Ποιά είναι η αλήθεια:


Η αλήθεια είναι ότι ...η εικόνα είναι αληθινή.

Πράγματι, οι ταυτότητες των Σκοπιανών ("λίκνα κάρτα"),  που εκδίδονται ακόμη και σήμερα, γράφουν "Republic of Macedonia".

Η κυβέρνηση Ζάεφ, είχε συνεννοηθεί με την κυβέρνηση Τσίπρα, τον περασμένο Φεβρουάριο, η προσαρμογή να γίνει προς το τέλος του 2019, μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές και τεχνικές διαδικασίες.(σχετικό Αγγλόφωνο δημοσίευμα, μπορείτε να δείτε εδώ και αναλυτικότερο σε σλαβόφωνο δημοσίευμα εδώ)

Πιθανότατα, ούτε στο τέλος του 2019, θα αλλάξουν οι ταυτότητες, όπως δεν άλλαξαν οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Όσοι βρίσκονται στη Χαλκιδική, διαπιστώνουν ότι οι περισσότερες (οι 9 στις 10 σχεδόν!), πινακίδες αυτοκινήτων Σκοπιανών, έχουν ακόμη το MK κι όχι το ΝΜ ή NMK, που προβλέπει το άρθρο 1, παρ.3, εδάφιο ε'  της συμφωνίας.


Περιμένουμε λοιπόν από την σημερινή κυβέρνηση, να τηρήσει τη δέσμευσή της για αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας (αφού δήλωσε ότι δεν μπορεί να την ακυρώσει) και να απαντήσει γιατί τα αυτοκίνητα των Σκοπιανών στη Χαλκιδική κυκλοφορούν ακόμη με MK !