Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: EKAB Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ή Εθνική Καθυστέρηση Αργής Βοήθειας;

Χτες είχαμε μα πρωτόγνωρη εμπειρία που αν και δεν έληξε σε μοιραία οφείλω να την καταγγείλω τουλάχιστον έτσι ορκίστηκα.


Με μια πρόχειρη έρευνα άρθρο στις 23-1-2018 αναφέρει 33 νέα ασθενοφόρα απο τον αγωγό ΤΑP.

Χτες και ενώ είχε εφημερία (8 το πρωί το Ιπποκράτειο είχα την "τύχη" να είμαι εκεί με νούμερο σχεδόν πρώτο για τον πατέρα μου γιατί ο Γιατρός που τον παρακολουθεί του είπε ότι πρέπει να μπει για εισαγωγή και παρακολούθηση.

Εκεί ανοίγει την πόρτα που δεν άνοιγε ένας γιατρός και αρχίζει βρίζει λες και ήταν μαγαζί του ...καλά πρωί πρωί όλοι εδώ ήρθατε, λέω δεν βαριέσαι έχει προσωπικά προβλήματα. Και βασικά εμείς θέλουμε να εισαχθούμε δεν θα του λύσω εγω τα υπαρξιακά του.

Παρεπιπτόντος επειδή τον είχα "τσεκάρει" και τον παρακολουθώ μέχρι της 10 όπου και κάναμε διάφορες εξετάσεις στα άλλα όλα ήταν άψογος.

Το ίδιο απόγευμα διακομίζεται και η μητέρα μου με κλήση στο 166 ΕΚΑΒ διακομίζετε και η μητέρα μου η οποία αδυνατεί να περπατήσει όπως και να σταθεί καθιστή πάνω από 5 λεπτά .Κατά την μεταφορά προς το νοσοκομείο δεν είχαμε κανένα πρόβλημα αλλά το πρόβλημα υπήρξε μετά...

Να επισημάνω καινα δώσω συγχαρητήρια στο προσωπικό εκεί μέσα στο Ιπποκράτειο που κάνουν πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες μιας και εκεί πλέον δεν έχουν να "παλέψουν" μόνο με τις αρρωστίες και τα ατυχήματα αλλά και με τις ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ και τις ιδιοσυγκρασίες όλων . Τι εννοώ .

Εκείνη την στιγμή και εν ώ στους διαδρόμους δεν μπορούσες να περάσεις απο την πολυκοσμία είχαμε να αντιμετωπίσουμε .

ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ -ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ-ΚΙΝΕΖΟΥΣ-ΣΥΡΙΟΥΣ-ΡΟΜΑ-ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑΡΚΩΜΑΝΕΙΣ που περιφέρονταν από εδώ και από εκεί να βρούνε κάποιον να του αρπάξουν κάτι.

Τρομακτικές εικόνες μεσαίωνα .

Αφού τελείωσαν οι 5ωρες εξετάσεις και οι γιατροί αποφασίζουν ότι η μητέρα μου δεν μπορεί να εισαχθεί πρέπει να επιστρέψει σπίτι και η ώρα είναι 19+30 έχει καλέσει επανειλημμένα αλλά λένε εκεί στο νοσοκομείο ότι είναι μόνο 8 ασθενοφόρα .

Τα ασθενοφόρα που έρχονται και φεύγουν είναι αρκετά αλλά μας λένε ότι δεν είναι πρώτη προτεραιότητα και επείγουν οι κλήσεις από τα σπίτια φέρνουν ασθενείς και στο ένα χιλιόμετρο δεν μπορούν να πάρουν και την μητέρα μου που είναι καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο .

Εκεί νευριάζω στις 22:00 η ώρα και παίρνω ξανά και ρωτάω πόσα ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ είναι έξω

ο τηλεφωνητής λέει δεν γνωρίζω αλλά λέει υπάρχει και ένας 7χρονο απο τις 17 00

και δεν τον έχουν πάρει ακόμα γι αυτό μην θυμώνετε.

Σε συνεχόμενη μου επιμονή να μάθω πόσα ασθενοφόρα είναι έξω;

με παραπέμπει στον Συντονιστή που τον ρωτάω πώς τον λένε.

Μου λέει γιατί; Τελικά μου λέει .........όπως και είναι υποχρεωμένος.

Τον ρωτάω πόσα ασθενοφόρα είναι έξω και πάλι με ρωτάει γιατί;

Τελικά μετά από την επιμονή μου, μου λέει 18-20 ενώ στην αδερφή μου στο νοσοκομείο λένε 7-8 (κάτι τρέχει εδω πέρα).

Λέω θα μάθω τι γίνετε νευριασμένος και ο συντονιστής μου λέει μπορείτε να έρθετε να κάνετε αίτηση και να σας δώσουμε όσες πληροφορίες θέλετε και μου λέει κλείστε και πάρτε με σε λιγότερο από τρία λεπτά να σας πω.

Σε λιγότερο με παίρνει τηλ ο ίδιος και με διαβεβαιώνει ότι σε 20 λεπτά θα τελειώσει το μαρτύριο της μητέρας μου.

Που πραγματικά ήρθε τόσο ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη που νόμιζα θα την χάναμε.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο να αναφέρω τα ονόματα δεν γνωρίζω αν λένε αλήθεια ή ψέματα αλλά γράφω αυτήν την ανώνυμη καταγγελία μήπως και βρεθεί κάποιος που είναι υπεύθυνος να γλυτώσουμε κάποιον άλλον από την ταλαιπωρία .

όταν δεν σε ελέγχει κανείς και δεν φοβάσαι οτι μπορεί να απολυθείς αναγκαστικά γίνεσε ένας οκνηρός εργαζόμενος που έχει μόνο απαιτήσεις. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα αν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός που επιβλέπει όλους αυτούς θέλω να δράσει αυτεπάγγελτα με το που θα δει την ανάρτηση μου από εκεί και πέρα όποιος νομίζει ότι το κράτος τον πληρώνει γι ανά κάθετε να πάει σπίτι του. Γ.Ν