Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Γρεβενά: Ξεψύχησε ο σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Πρόκειται για τον 32χρονο, Απόλλωνα Ψαρουδάκη, ο οποίος σπουδάζει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο ...
Λουξεμβούργο. Ο άτυχος άνδρας είχε έρθει στην Ελλάδα για να περάσει τις μέρες των εορτών με φίλους και την οικογένειά του, ωστόσο η εκδρομή στα Γρεβενά κατέληξε σε τραγωδία.

Ξεψύχησε στο νοσοκομείο των Γρεβενών ο 32χρονος σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας.
Ο Απόλλωνας Ψαρουδάκης, δεξιά, μαζί με τον πατέρα του, Αντώνη, 
διάσημο αγγειοχειρουργό

Ο άτυχος σκιέρ παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση εκτός πίστας, σε απάτητο χιόνι, μαζί παρέα άλλων 5 snowborders.

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών με τις έντονες χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με τις λίγο υψηλότερες σημερινές θερμοκρασίες δημιούργησαν τη χιονοστιβάδα η οποία κόστισε τη ζωή στον 32χρονο.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν φέρει τραύματα ούτε στο κεφάλι ούτε στο σώμα, έχασε τη ζωή του από ασφυξία λόγω του πυκνού χιονιού που τον καταπλάκωσε.

Ειδικότερα, το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας ήταν κλειστό και ο νεαρός μαζί με μια παρέα πέντε φίλων -3 ανδρών και 2 γυναικών- από την Ελλάδα και το εξωτερικό έφθασαν χθες το βράδυ σε ξενώνα του χιονοδρομικού κέντρου. Το πρωί κάνοντας πεζοπορία έφτασαν σε βουνοπλαγιά και εκεί ξεκίνησαν την κατάβασή τους με χιονοσανίδες. Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Οι φίλοι του κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια και με το ειδικό όχημα του χιονοδρομικού, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού κέντρου και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών. Λίγη ώρα αργότερα τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο των Γρεβενών αναίσθητος με χαμηλό σφυγμό, όπου οι γιατροί έδωσαν επί δύο ώρες μάταιη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Ρεπορτάζ Κ. Δαβάνης