Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

11,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ σε δημοσκόπηση της MARC

Έχει σημασία σε κάθε δημοσκόπηση να αναφέρεται η εταιρεία, καθώς η Marc π.χ. τυχαίνει να έχει ....
τις πιο ευνοϊκές για τη ΝΔ δημοσκοπήσεις, η ΚΑΠΑ αυτές με μικρότερες διαφορές, ενώ υπάρχουν και ψευτοδημοσκοπικές "εταιρείες", που το τερματίζουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν βεβαίως και sites του ΣΥΡΙΖΑ, που -παλιό κόλπο- γράφουν για δήθεν "μυστικές δημοσκοπήσεις", όπου βάζουν όποιο ποσοστό βολεύει τη φαντασία τους. Η MARC πάντως είναι κανονική, νόμιμη, εταιρεία δημοσκοπήσεων. Δεν είναι σαν αυτό το κατασκεύασμα τη Bringing Europe !


Με διαφορά σχεδόν 12% από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται άνετα του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Στην έρευνα της εταιρείας Marc που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει 30,3% έναντι μόλις 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 10,4 εκατοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο με την αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων η διαφορά φτάνει σχεδόν το 12%.

Και τα δυο κόμματα εμφανίζουν οριακές απώλειες σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου.

Στην τρίτη θέση - με αναγωγή - βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία με 7,1%, αυξάνει τα ποσοστά της και αφήνει στην τέταρτη θέση την Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%, ενώ στη Βουλή φαίνεται πως μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είναι ακριβώς στο όριο του 3%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%, όπως και το Ποτάμι, το οποίο ωστόσο θα συνεργαστεί με τη ΔΗΣΥ στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς. Τέλος, η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 1,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 17,7% των ερωτηθέντων.