Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

"Πολιτική δίωξη" η υπόθεση της εκδρομής στο Πατριαρχείο, λέει ο Μυλόπουλος

Πολιτική δίωξη σε βάρος του από την κυβέρνηση Σαμαρά κατήγγειλε στον Αlpha 989 και τον Alpha 96,5 ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και....
νυν πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος αναφορικά με την υπόθεση των επισκέψεών του στο Πατριαρχείο: «Ήταν ψευδέστατο από την αρχή μέχρι το τέλος. Η υπόθεση κατέληξε σε φιάσκο. Υπήρχε πολιτικό κέντρο που είχε δώσει εντολή «να σβήσουν από τον χάρτη όποιον αντιδρούσε». Στην δική μου περίπτωση, ευτυχώς, ήταν πραγματική Δικαιοσύνη, με Δέλτα κεφαλαίο» και πρόσθεσε «όταν εμείς αγωνιζόμαστε για το ελεύθερο δημόσιο πανεπιστήμιο κάποιοι του ΠΑΣΟΚ και από την κυβέρνηση Σαμαρά ήθελαν να ιδιωτικοποιήσουν τα πανεπιστήμια».



«Ο κόσμος καταλαβαίνει. Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου αλλά οι άνθρωποι που προσπαθούν να είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι πληρώνουν κόστος. Στην Ελλάδα ό, τι προσπαθείς να κάνεις για να αλλάξεις κάποια πράγματα, συγκεντρώνεις τη μήνη αυτών που ξεβολεύονται. Πλήρωσα το τίμημα. Κανείς πρέπει να έχει γερό στομάχι. Προσπαθούν μερικοί να μας βγάλουν από το παιχνίδι και να βάλουν άλλους που υπακούν στα συμφέροντα τους. Κάποιοι αντιστεκόμαστε. Η ιστορία προχωράει μέσα από συγκρούσεις συμφερόντων. Το θέμα είναι να κάνεις επιλογές. Το δημόσιο συμφέρον αφορά τους πολλούς και την κοινωνία. Δεν κάνεις κάτι που πιστεύεις για να πάρεις θέση αλλά για να φέρεις κάτι καλό. Όλα τα πανεπιστήμια ήμαστε δεμένα σε μια αλλαγή που είχε αποπειραθεί τότε να φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά με την ιδιωτικοποίηση, εμείς σηκώσαμε το ανάστημα», τόνισε.

«Είχα «σταυρωθεί» για την υπόθεση του Πατριαρχείου ως πρύτανης. Η ιστορία ξεκίνησε όταν γνώρισα τον Πατριάρχη το 2010. Διέβλεψα την ανησυχία του για την Σχολή της Χάλκης… 45 καθηγητές μας θα δούλευαν σε μελέτες αποκατάστασης της Σχολής. Συμβολικά ετέθη ο Πρύτανης ως υπεύθυνος. Μία δύο φορές τον μήνα έπρεπε να είμαι στο Πατριαρχείο. Η μελέτη τελείωσε, παρουσιάστηκε, κανείς δεν έμαθε τίποτα από τα Μέσα…Σάββατο βράδυ παντρέψαμε την γραμματέα μου και παλιό μου φοιτητή στο Πατριαρχείο. Ήμουν εκεί για δουλειά και έγραψαν ότι πάντρεψα την γραμματέα μου με λεφτά του Πανεπιστημίου. Αυτό που βγήκε ως «ταξίδι του Πρύτανη» και οι «βυζαντινοί γάμοι».

Ο μάρτυς-ελεγκτής του Δημοσίου, όταν ρωτήθηκε γιατί έστειλαν εμένα στο δικαστήριο, είπε ότι είχε «άνωθεν εντολή». Ένα φιάσκο στο δικαστήριο με έναν μάρτυρα τρομοκρατημένο με άνωθεν εντολή. Αυτό λέγεται δημοκρατία σήμερα. Υπήρχε πολιτικό κέντρο που είχε δώσει εντολή «να σβήσουν από τον χάρτη όποιον αντιδρούσε». Όλος εκείνος ο πόλεμος που μας είχε γίνει τότε, ξεκινούσε από κάποιο πολιτικό κέντρο. Κάποια μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου την ημέρα που με επέλεξαν για το Αττικό Μετρό, χρησιμοποίησαν αυτή την κατηγορία για να με πλήξουν. Με ψέματα δεν κάνεις δουλειά ούτε πολιτική. Η Δικαιοσύνη με δικαίωσε! Το «ρεύμα» ήταν εναντίον μου. Χαίρομαι για τη δικαιοσύνη. Στην δική μου περίπτωση ήταν πραγματική Δικαιοσύνη, με Δέλτα κεφαλαίο», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην εποχή της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, υπουργός Μεταρρύθμισης είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης και αποφασίζεται 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι να αποχωρήσουν. Έμειναν πανεπιστήμια χωρίς αποθηκάριους. Χρήσιμοι άνθρωποι πήγαν στα σπίτια τους, καταστράφηκαν οικογένειες. Ευτυχώς αυτή η πολιτική ανατράπηκε πλήρως όταν ήρθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έμεινε ανοιχτό καθ’ όλη την διάρκεια των διεκδικήσεων για την διαθεσιμότητα. Άκουσα από μεγάλο κανάλι να λέει ότι «άνοιξε επιτέλους το Αριστοτέλειο μετά από μήνες παρά την αντίθετη γνώμη του πρύτανή του». Το Αριστοτέλειο δεν είχε κλείσει ούτε μία μέρα. Βγήκα στον αέρα και είπα ότι το Αριστοτέλειο δεν έκλεισε ποτέ. Την επόμενη μέρα στον δρόμο με είδε μία κυρία και με έβρισε επειδή «έκλεισα το Πανεπιστήμιο». «Το είπε -μου ανέφερε- ο τάδε παρουσιαστής». Το κανάλι έδωσε το μήνυμα «θάνατος στον καθηγητή (Μυλόπουλο)», πρόσθεσε.


Υποστήριξε ότι «υπάρχουν κεντροαριστερά κόμματα που εξυπηρετούν την σκοπιμότητα του Κυρ. Μητσοτάκη».


Για το No Border Camp στο ΑΠΘ, ο κ. Μυλόπουλος σχολίασε ότι «είναι επιτυχία το ότι δεν είχαμε «αίμα». Ευτυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τί θα είχε γίνει αν είχε έρθει η αστυνομία, γιατί τότε θα είχαμε αίμα. Δεν έκαναν καλή υπηρεσία όσοι από την πρώτη στιγμή τους αντιμετώπισαν σαν εχθρούς (τους NO BORDER). H στάση και του Δήμου και του Πανεπιστημίου ευνόησε μία συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη, που ήθελε «αίμα» στη Θεσσαλονίκη. Ήρθαν 1.500 άνθρωποι να κατασκηνώσουν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, αυτό είναι αξιοκατάκριτο. Δεν συμφωνώ με τους NO BORDER, δεν συμφωνώ και με αυτούς που ήθελαν βίαιη καταστολή. Κάθε καλοκαίρι οι NO BORDER πάνε σε ένα πανεπιστήμιο και κάνουν ένα CAMP.

Μεταξύ της πλήρους απραξίας και της αδιαφορίας υπάρχει ένας τεράστιος χώρος που ονομάζεται «συνεννόηση». Αυτός ο χώρος δεν εξαντλήθηκε. Ακόμα και αν δεν έρθουν να σου ζητήσουν άδεια, οφείλεις να τους συναντήσεις.

Εμείς επιδιώξαμε πάντα τη συνεννόηση. Είχαμε και φεστιβάλ αναρχικών στο Πανεπιστήμιο που δεν έγινε τίποτα γιατί συνεννοηθήκαμε. Κάποιος που έρχεται να κάνει camping δεν είναι κατ’ ανάγκη απατεώνας. Αν κάνει κάποιος παράνομη πράξη, ναι θα τον καταστείλεις. Αλλά θα πας πριν να συνεννοηθείς και εκεί θα το σεβαστούν. Στη δικιά μας περίπτωση (επί πρυτανίας του), άφησαν το πανεπιστήμιο πιο καθαρό από ότι το βρήκανε. Δεν θέλω να υπερασπιστώ το κίνημα NO BORDER, το βλέπω σαν μία πραγματικότητα. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε τις αρχές τους αλλά να συνεννοηθούμε. Όταν υπάρχει μία συνθήκη, ακόμα και ως εχθρός να την αντιμετωπίσεις, πρέπει να συνεννοηθείς.


Κάθε μέρα το Αριστοτέλειο πλήττεται από εμπόριο ναρκωτικών, κάθε μέρα μέσα στο Πανεπιστήμιο διαπράττονται εγκλήματα. Κανείς δεν κάνει κάτι γι’ αυτό το έγκλημα, που δεν αφήνει πίσω του ένα λεωφορείο βαμμένο αλλά καταστρέφει ζωές και σκοτώνει ανθρώπους. Γλυτώνει η πόλη τα ναρκωτικά και τα χρεώνει στο πανεπιστήμιο. Και δεν μιλάει κανείς. Δεν κάνουν 1ο θέμα τα ναρκωτικά. Εκεί είναι το πρόβλημα το μεγάλο».


Αναφερόμενος στην εξάπλωση του Ισλάμ στην Ευρώπη, ο κος Μυλόπουλος είπε ότι «υπάρχει τάση ισλαμοποίησης στα μουσουλμανικά κράτη. Ο Ερντογάν προσπαθεί να επαναφέρει ένα ισλαμικού τύπου καθεστώς. Αυτό αποδιαρθρώνει την Τουρκία και τη Μ.Α ως παράγοντα σταθερότητας. Η Ελλάδα είναι η χώρα με δημοκρατία δυτικού τύπου και με πολύ φιλική στάση προς τους πρόσφυγες και άρα η Ελλάδα θα γίνει πολιτική δύναμη στην περιοχή. Θα πρέπει να την στηρίξουν για να γίνει το ανάχωμα στην ισλαμική επέκταση».



Για τα καθήκοντά του στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ είμαστε και εξακολουθούμε να δίνουμε τον αγώνα μας. Το μετρό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη που είναι η πόλη μου και την αγαπώ. Είναι ωραίο στοίχημα».

Πρόσθεσε ότι «από τον Μάρτη και μετά το έργο του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκολλήσει».

Aκούστε την συνέντευξη:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=74915