Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί τα εισαγώμενα κασέρια κάνουν 7 ευρώ και τα ελληνικά 14 ευρώ;

Δύσκολη ερώτηση μας έκανε αναγνώστης, προφανώς για να τη θέσουμε υπό δημόσιο διάλογο. Το μόνο που ξέρουμε ως καταναλωτές είναι ότι κασέρι ειναι μόνο ελληνικό, έτσι δεν είναι; Πάντως, από ότι βλέπουμε -όπως βλέπετε όλοι- τα σκληρά τυριά...
εξωτερικού -που έχουν και μεταφορικά !- έχουν όντως τη μισή τιμή από τα ελληνικά. Ή πιο σαφώς, τα ελληνικά τυριά έχουν διπλάσια τιμή από τα εισαγόμενα.
Προφανώς ο αναγνώστης θέλει να ρίξουμε ευθύνες στους Έλληνες παραγωγούς ότι αισχροκερδούν, αλλά δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο, επειδή 
για να το πει αυτό κανείς πρέπει να κάνει ολόκληρη έρευνα στα δεδομένα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής αγοράς γαλακτομικών. Πιθανώς ξένες χώρες να επιδοτούν τους παραγωγούς, πιθανότατα να είναι πολύ φθηνότερη η πρώτη ύλη (γάλα), να φορολογούνται λιγότερο.... δεν ξέρουμε.

Πάντως το ελληνικό κασέρι είναι π-α-ν-ά-κ-ρ-ι-β-ο, αυτό είναι αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου