Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο ληστής της ALPHA BANK της οδού Β.Όλγας και ήταν ....

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη την εξιχνίαση της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε την Τετάρτη σε υποκατάστημα της Alpha Bank, επί της οδού Βασ. Όλγας 183, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ως δράστης συνελήφθη ένας ...


51χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το πρώτο είναι κατάστημα πώλησης ξηρών καρπών και το δεύτερο καφετερία.

Με βάση της μαρτυρίες, ο ληστής, φορώντας καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου μπήκε λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στο υποκατάστημα της τράπεζας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Μαρτίου. Ο δράστης προσποιούμενος τον πελάτη, κατευθύνθηκε στο γραφείο της διευθύντριας από την οποία ζήτησε με την απειλή όπλου να του παραδώσει τα διαθέσιμα χρήματα. Τελικά πήρε 6.850 ευρώ και έφυγε πεζός.

Αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας υλικό από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής της τράπεζας, όπως επίσης από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων και μαρτυρικές καταθέσεις, έφτασαν λίγες ώρες αργότερα στα ίχνη του 51χρονου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη του 51χρονου η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Εξιχνιάσθηκε έπειτα από άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα σε τραπεζικό υποκατάστημα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (29-07-2015), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 51χρονος άντρας, πρωινές ώρες χθες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή της οδού Μαρτίου και με απειλή όπλου, αφαίρεσε (6.850) ευρώ.

Σε έλεγχο που του έγινε και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του και σε καταστήματα που διατηρούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πιστόλι – ρέπλικα με γεμιστήρα

855 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2015 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου