Αλλά κι όταν ο ρωσικός στρατός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αργά αλλά σταθερά κέρδιζε έδαφος, η πίεση των Δυτικών προς τον Ζελένσκι είναι να κατεβάσει το όριο στράτευσης για να καλύψει τα τεράστια κενά από τις απώλειες. Έτσι, το όριο κατέβηκε από τα 27 στα 25 και τώρα τον πιέζουν να το κατεβάσει στα 18. Μία τέτοια απόφαση, όμως, θα είχε καταστροφικές δημογραφικές επιπτώσεις για την Ουκρανία, η οποία έχει ήδη χάσει σχεδόν τον μισό πληθυσμό της.
Η ώρα της αλήθειας
Είναι κοινός τόπος πλέον ότι η ζυγαριά έχει γύρει υπέρ της Ρωσίας. Η κατάσταση του ουκρανικού στρατού γίνεται όλο και πιο δραματική και εάν δεν μεσολαβήσει κάποια δραματική εξέλιξη θα καταρρεύσει. Η Μόσχα είναι ανοικτή σε διαπραγμάτευση, αλλά οι όροι της είναι επώδυνοι για το Κίεβο. Από την άλλη, η παράταση των επιχειρήσεων επιδεινώνει συνεχώς τη θέση του. Για να αποτρέψει τη διαφαινόμενη ήττα, ο Ζελένσκι προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρασύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο, αλλά βρίσκει τοίχο.
Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι όταν θα φτάσει η ώρα της αλήθειας, ο Ζελένσκι θα κατηγορήσει τη Δύση ότι “πρόδωσε την Ουκρανία”. Οι Ουκρανοί εκείνη την ώρα θα έρθουν –εάν δεν έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται– αντιμέτωποι με αμείλικτα ερωτήματα:
Άξιζε τον κόπο στον βωμό της ένταξης στο ΝΑΤΟ:
- Να μετρήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες;
- Να ακρωτηριαστεί η χώρα τους;
- Να καταστραφούν οι υποδομές και η οικονομία της;
- Να εγκαταλείψει τις εστίες του ο μισός πληθυσμός (μετανάστευση, απώλειες κλπ) και όσος έμεινε να υφίσταται εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση μέσα στο χειμώνα;
- Τί θα τους κόστιζε εθνικά εάν είχαν επιλέξει εξαρχής την ουδετερότητα και είχαν αποφύγει τον άνισο πόλεμο;
διαβάστε το άρθρο εδώ: https://slpress.gr/diethni/giati-oi-oukranoi-tha-misisoun-sintoma-ton-zelenski-kai-tis-ipa/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου