Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Η ιστορική συνέντευξη του Nikola Tesla το 1926 (προβλέπει το κινητό τηλέφωνο αλλά και πολλά άλλα)

(Σημ.makpress: η συνέντευξη είναι αληθινή, έγκυρη, τεκμηριωμένη, δεν είναι μούφα του διαδικτύου)

Μια συνέντευξη που διεξήχθη από τον John B. Kennedy και δημοσιεύτηκε στο τεύχος 30  Ιανουαρίου 1926 του περιοδικού Collier’s .

Σε ηλικία εξήντα οκτώ ετών, ο Νίκολα Τέσλα κάθεται ήσυχος στη μελέτη του, αναθεωρώντας.....

τον κόσμο που βοήθησε να αλλάξει, προβλέποντας άλλες αλλαγές που πρέπει να έρθουν στον μελλοντικό βηματισμό της ανθρώπινης φυλής. Είναι ένας ψηλός, αδύνατος, ασκητής που φοράει σκοτεινά ρούχα και κοιτάζει τη ζωή με σταθερά, βαθυστόχαστα μάτια. Μέσα στην πολυτέλεια ζει πενιχρά, επιλέγοντας τη διατροφή του με ακρίβεια σχεδόν ακραία. Απέχει από όλα τα ποτά εκτός από νερό και γάλα και δεν έχει εντρυφήσει ποτέ στον καπνό από την πρώιμη ανδρική ηλικία.


Είναι μηχανικός, εφευρέτης και, πάνω από αυτά, αλλά και βασικός τους, φιλόσοφος. Και, παρά την εμμονή του με την πρακτική εφαρμογή όσων μπορεί να μάθει ένα προικισμένο μυαλό στα βιβλία, δεν έχει αφαιρέσει ποτέ το βλέμμα του από το δράμα της ζωής.

Αυτός ο κόσμος, έκπληκτος πολλές φορές κατά τη διάρκεια του τελευταίου παλλόμενου αιώνα, θα τρίψει τα μάτια του και θα μείνει με κομμένη την ανάσα μπροστά σε μεγαλύτερα θαύματα από αυτά που έχουν δει ακόμη και οι προηγούμενες γενιές. και σε πενήντα χρόνια από τώρα ο κόσμος θα διαφέρει περισσότερο από τον σημερινό από όσο ο κόσμος μας τώρα διαφέρει από τον κόσμο πριν από πενήντα χρόνια.

Ο Νίκολα Τέσλα ήρθε στην Αμερική στην πρώιμη ανδρική ηλικία και η εφευρετική ιδιοφυΐα του βρήκε γρήγορη αναγνώριση. Όταν είχε την τύχη του μέσω των επαναστατικών του μηχανών μετάδοσης ισχύος, ίδρυσε εργοστάσια, πρώτα στη Νέα Υόρκη, μετά στο Κολοράντο, αργότερα στο Λονγκ Άιλαντ, όπου τα αναρίθμητα πειράματά του οδήγησαν σε κάθε είδους σημαντική και μικρή πρόοδο στην ηλεκτρική επιστήμη. Ο Λόρδος Κέλβιν είπε γι' αυτόν (πριν τα σαράντα του) ότι είχε συνεισφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο στη μελέτη της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Από την αρχή του ασύρματου συστήματος», λέει, «λέω ότι αυτή η  νέα τέχνη του εφαρμοσμένου ηλεκτρισμού θα είχε μεγαλύτερο όφελος για την ανθρώπινη φυλή από οποιαδήποτε άλλη επιστημονική ανακάλυψη, γιατί ουσιαστικά εξαλείφει την απόσταση.Τα περισσότερα από τα δεινά από τα οποία υποφέρει η ανθρωπότητα οφείλονται στην τεράστια έκταση της γήινης υδρογείου και στην αδυναμία ατόμων και εθνών να έρθουν σε στενή επαφή.”

«Το ασύρματο θα επιτύχει τη στενότερη επαφή μέσω της μετάδοσης νοημοσύνης, της μεταφοράς των σωμάτων και των υλικών μας και της μεταφοράς ενέργειας».

«Όταν το ασύρματο εφαρμόζεται τέλεια, ολόκληρη η Γη θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο εγκέφαλο, που στην πραγματικότητα είναι, όλα τα πράγματα είναι σωματίδια ενός πραγματικού και ρυθμικού συνόλου.Θα είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε ο ένας με τον άλλον αμέσως, ανεξαρτήτως απόστασης. Όχι μόνο αυτό, αλλά μέσω της τηλεόρασης και της τηλεφωνίας θα βλέπουμε και θα ακούμε ο ένας τον άλλο τόσο τέλεια σαν να είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, παρά τις ενδιάμεσες αποστάσεις χιλιάδων μιλίων. και τα όργανα μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα είναι εκπληκτικά απλά σε σύγκριση με το σημερινό μας τηλέφωνο. Ένας άντρας θα μπορεί να κουβαλάει ένα στην τσέπη του γιλέκου του».


«Θα είμαστε σε θέση να γίνουμε μάρτυρες και να ακούσουμε γεγονότα - την ορκωμοσία ενός Προέδρου, το παιχνίδι ενός παιχνιδιού παγκόσμιας σειράς, τον όλεθρο ενός σεισμού ή τον τρόμο μιας μάχης - ακριβώς σαν να είμαστε παρόντες».


«Όταν η ασύρματη μετάδοση ενέργειας γίνει εμπορική, οι μεταφορές και η μετάδοση θα φέρουν επανάσταση. Ήδη κινηματογραφικές ταινίες έχουν μεταδοθεί ασύρματα σε μικρή απόσταση. Αργότερα η απόσταση θα είναι απεριόριστη, και αργότερα εννοώ μόνο μερικά χρόνια από τότε. Οι εικόνες μεταδίδονται μέσω καλωδίων — τηλεγραφήθηκαν με επιτυχία μέσω του συστήματος σημείων πριν από τριάντα χρόνια. Όταν η ασύρματη μετάδοση ισχύος γίνει γενική, αυτές οι μέθοδοι θα είναι τόσο ακατέργαστες όσο η ατμομηχανή σε σύγκριση με το ηλεκτρικό τρένο.

Όλοι οι σιδηρόδρομοι θα ηλεκτροδοτηθούν και αν υπάρχουν αρκετά μουσεία για να τους φιλοξενήσουν, οι ατμομηχανές θα είναι γκροτέσκες αντίκες για τους άμεσους απογόνους μας».

«Ίσως η πιο πολύτιμη εφαρμογή της ασύρματης ενέργειας θα είναι η πρόωση ιπτάμενων μηχανών, οι οποίες δεν θα μεταφέρουν καύσιμα και θα είναι απαλλαγμένες από οποιουσδήποτε περιορισμούς των σημερινών αεροπλάνων και dirigibles. Θα ταξιδέψουμε από τη Νέα Υόρκη στην Ευρώπη σε λίγες ώρες. Τα διεθνή σύνορα θα εξαλειφθούν σε μεγάλο βαθμό και θα γίνει ένα μεγάλο βήμα προς την ενοποίηση και την αρμονική ύπαρξη των διαφόρων φυλών που κατοικούν στον κόσμο. Το ασύρματο όχι μόνο θα καταστήσει δυνατή την παροχή ενέργειας στην περιοχή, όσο δυσπρόσιτη κι αν είναι, αλλά θα είναι αποτελεσματική πολιτικά εναρμονίζοντας τα διεθνή συμφέροντα. θα δημιουργήσει κατανόηση αντί για διαφορές».

«Τα σύγχρονα συστήματα μετάδοσης ενέργειας θα γίνουν απαρχαιωμένα. Οι συμπαγείς σταθμοί αναμετάδοσης, το μισό ή το ένα τέταρτο του μεγέθους των σύγχρονων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής μας θα είναι η βάση λειτουργίας — στον αέρα και κάτω από τη θάλασσα, γιατί το νερό θα έχει μικρές απώλειες στη μεταφορά ενέργειας μέσω ασύρματης σύνδεσης».

Ο κύριος Τέσλα προβλέπει μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μας. «Η παρούσα συσκευή ασύρματης λήψης», λέει, «θα καταργηθεί για πολύ πιο απλά μηχανήματα. στατικές και όλες οι μορφές παρεμβολών θα εξαλειφθούν, έτσι ώστε αμέτρητοι πομποί και δέκτες να μπορούν να λειτουργούν χωρίς παρεμβολές. Είναι περισσότερο από πιθανό η καθημερινή εφημερίδα του νοικοκυριού να τυπώνεται «ασύρματα» στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η οικιακή διαχείριση—τα προβλήματα της θερμότητας, του φωτός και της οικιακής μηχανικής—θα απαλλαγεί από κάθε εργασία μέσω της ευεργετικής ασύρματης ενέργειας».

«Προβλέπω ότι η ανάπτυξη της ιπτάμενης μηχανής ξεπερνά αυτή του αυτοκινήτου και περιμένω από τον κ. Ford να συνεισφέρει σημαντικά σε αυτήν την πρόοδο. Θα λυθεί το πρόβλημα της στάθμευσης αυτοκινήτων και της επίπλωσης χωριστών δρόμων για εμπορική και αναψυχή κίνηση. Οι πύργοι στάθμευσης με ζώνη θα προκύψουν στις μεγάλες πόλεις μας και οι δρόμοι θα πολλαπλασιαστούν λόγω απόλυτης ανάγκης ή τελικά θα καταστούν περιττοί όταν ο πολιτισμός ανταλλάξει ρόδες με φτερά».

«Οι εσωτερικές δεξαμενές θερμότητας του κόσμου, που υποδεικνύονται από συχνές ηφαιστειακές εκρήξεις, θα αξιοποιηθούν για βιομηχανικούς σκοπούς. Σε ένα άρθρο που έγραψα πριν από είκοσι χρόνια όρισα μια διαδικασία για τη συνεχή μετατροπή σε ανθρώπινη χρήση μέρους της θερμότητας που λαμβάνει από τον ήλιο η ατμόσφαιρα. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προσπαθώ να πραγματοποιήσω ένα σχέδιο αέναης κίνησης. Αλλά η διαδικασία μου έχει επεξεργαστεί προσεκτικά. Είναι λογικό».

Οι γέροι έχουν ονειρευτεί όνειρα και οι νέοι έχουν δει οράματα από την αρχή του χρόνου. Εμείς σήμερα μπορούμε μόνο να καθόμαστε και να αναρωτιόμαστε πότε ένας επιστήμονας λέει τη γνώμη του.

..............


(Text sourced from https://www.organism.earth/library/document/colliers-interview-nikola-tesla)

διαβάστε και μια ενδιαφέρουσα προσθήκη από το https://www.truthorfiction.com/did-nikola-tesla-describe-mobile-phones-in-1926/ και το https://www.snopes.com/fact-check/tesla-cell-phones-1926/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου