Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Αλλάζουν οι Σκοπιανοί; Παίζουν στο EURO με φανέλα που έγραφε Macedonia κι όχι North Macedonia

Με τη συμφωνία των Πρεσπών τους τα δώσαμε ΟΛΑ με μοναδικό αντάλλαγμα να βάζουν ένα North μπροστά από το Macedonia. Τους δώσαμε 99 για να πάρουμε 1. Δεν το δίνουν ούτε αυτό! Δεν χρησιμοποιούν πουθενά το North. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας των Σκοπιανών, γράφει στην πρώτη σελίδα: "Football is number 1 sport in Macedonia" δείτε το με τα μάτια σας: https://ffm.mk/en

 Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ....

απάντησε στην πρόκληση από τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των Σκοπίων, Μουάμεντ Σεϊντίνι, για τη φανέλα με το έμβλημα "FFM" της εθνικής της γειτονικής χώρας στο Euro. «Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα,» αναφέρει η ΕΠΟ στη σχετική ανακοίνωσή της και ενημερώνει πως απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA.

Στη φανέλα της εθνικής της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020 εμφανίζεται το έμβλημα FFM, δηλαδή Football Federation of Macedonia στο Euro 2020.



Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΠΟ αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ' επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA».

O Muamed Sejdini αλβανικής καταγωγής, έγραψε στο facebook (https://www.facebook.com/www.ffm.mk), ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και θα παίζει με τις φανέλες που γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου