Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Πόλεμος στη Δικαιοσύνη με παραιτήσεις μετά τη νομιμοποίηση των λιστών φοροδιαφυγής...

Η ουσία της είδησης: Επί δεκαετίες μας ζαλίζουν με λίστες φοροφυγάδων, που δίνουν στον κοσμάκη την εντύπωση ότι κάτι γίνεται με τους μεγαλοφοροφυγάδες και στο τέλος ξεχνιούνται όλες οι υποθέσεις και το σύνολο των φόρων πληρώνεται από τις γαζώτριες, τους κλητήρες και τους σουβλατζήδες. Η ΕΙΔΗΣΗ:


«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους της δικαιοσύνης με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται όλες οι λίστες φοροδιαφυγής. Πέντε από τα συνολικά εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος υπέβαλλαν την παραίτηση τους διαμαρτυρόμενοι για την χθεσινή ανακοίνωση Ένωσης στην οποία αμφισβητείται η συνταγματικότητα της επίμαχης διάταξης και γίνεται λόγος για «εργαλεική χρησιμοποίηση» της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκαν: ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιώργος Νούλης, ο ταμίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη κυρία Μίνα Σωτηροπούλου και κ. Αντώνης Παπαματθαίου υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη ανακοίνωση εκδόθηκε ερήμην τους. Αρμόδιες πηγές έλεγαν πως οι πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν την άποψη ότι η ανακοίνωση της Ένωσης μπορεί να αποτελέσει «όπλο» στα χέρια εμπλεκόμενων προσώπων σε λίστες που ελέγχονται.


Σκληρή απάντηση, στην ανακοίνωση, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος δίνοντας έμφαση και στην αναφορά που γίνεται από την Ένωση ότι η νέα διάταξη «εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης».

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας Εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος.

Επίσης, αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κκ Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή.

Προς το παρόν… αυτά.»

Οι ενστάσεις των παραιτηθέντων:
«α) Η τροποποίηση αφορά και πάλι σε βασική διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί το έργο της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής αναθεώρησης του ΚΠΔ και παρά το αίτημα που η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος -και άλλοι επιστημονικοί φορείς- έχουν πλειστάκις υποβάλλει, να μην τροποποιούνται τα κείμενα των Κωδίκων με άσχετα νομοθετήματα, χωρίς την απαιτούμενη συστηματική και δογματική επεξεργασία, καθώς οι εφαρμοστές του δικαίου αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις συχνές και ευκαιριακές τροποποιήσεις του νόμου, με συνέπεια να γεννάται σύγχυση και ανασφάλεια δικαίου.
β) Η νέα διάταξη δεν είναι εμφανές εάν και πώς συνάδει με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 19 § 3, σύμφωνα με την οποία "απαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του άρθρου αυτού (απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας) και των άρθρων 9 (άσυλο κατοικίας) και 9 Α (προστασία προσωπικών δεδομένων)".
(γ) Η νέα διάταξη εισάγει, με τρόπο νομικά μη αποδεκτό, ειδική δικονομική αντιμετώπιση ορισμένων κατηγοριών εγκλημάτων και κατηγορουμένων, ώστε η μεταχείρισή τους, στο πεδίο της επί ίσοις όροις άσκησης των υπερασπιστικών τους δικαιωμάτων να εγγράφεται ως ελεγχόμενη, όσον αφορά στη συμβατότητά της με βασικές δικαιοκρατικές παραμέτρους, όπως αυτές έχουν παγιωθεί από την εσωτερική νομολογία, αλλά και από εκείνη του ΕΔΔΑ.
(δ) Τέλος, η νέα διάταξη εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης και, επομένως, υπόκειται ευλόγως σε κριτική ως νομοθετική παρέμβαση ad rem. Συνακόλουθα, δεν αποφεύγει να δημιουργήσει την εντύπωση εργαλειακής χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης για την επίτευξη ορισμένης πολιτικής ή στόχου, που δεν είναι συμβατή με τους κανόνες καλής νομοθέτησης και σεβασμού των διακριτών ρόλων των πολιτειακών λειτουργιών».

Με απλά λόγια: Οι παραιτηθέντες λένε : "κάνετε κάτι παράνομο, για να πλήξετε συγκεκριμένο ελεγχόμενο, που θέλετε να εξοντώσετε, για να κερδίσει πολιτικά ωφέλη ο ΣΥΡΙΖΑ".
Ποιόν εννοούν άραγε;  Πιθανώς τον Σάμπι Μιονή ή τον Σταύρο Παπασταύρου, τον οποίο θέλουν να ψάξουν βαθιά, για να τον συσχετίσουν με Αντώνη Σαμαρά. Κάτι προς Αντώνη Σαμαρά μυρίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου