Θα συμφωνήσω ότι σε κάποιες περιπτώσεις ευάλωτη ομάδα είναι ακόμη και οι Ρομά! Όχι οι γνωστοί που απασχολούν το αστυνομικό δελτίο ειδήσεων, αλλά οι αληθινοί Ρομά που παλεύουν για το μεροκάματο.
Θα συμφωνήσω επίσης πως ευάλωτη ομάδα είναι και κάποιοι μετανάστες που παλεύουν επίσης για την επιβίωση του στην Ελλάδα σε αντίξοες συνθήκες. Πχ στα χωράφια της Φράουλας,στις κουζίνες των resto,στα έργα του Ελληνικού.
Δεν μιλάω για τους μετανάστες που απλά παίρνουν το επίδομα και «ψάχνουν» τρόπους να εκμεταλλευτούν το σύστημα.
Πάμε όμως στους αληθινά ευάλωτους που κανένας δε μιλάει για αυτούς και που το ελληνικό κράτος τους αφήνει στην τύχη τους.
Για εμένα ευάλωτη κοινωνική ομάδα είναι ο παππούς και η γιαγιά που τους αρπάζουν τις τελευταίες οικονομίες και χρυσαφικά που τους έχουν απομείνει με τις κομπίνες, τηλεφωνικές απάτες τύπου ΔΕΔΔΗΕ! Το γεγονός ότι αυτοί που κάνουν τις τηλεφωνικές απάτες έχουνε μπει και έχουνε βγει από τη φυλακή από 30 φορές ο καθένας προβληματίζει κανέναν;
Για εμένα κοινωνικά ευάλωτη ομάδα είναι γιατροί και νοσοκόμοι που δουλεύουνε στα επείγοντα στα νοσοκομεία για να περιθάλψουν ΟΛΟΥΣ όσοι τους έχουν ανάγκη και επειδή τους πεθαίνει ένας ασθενής πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι τους πλακώνουν στο ξύλο!!!
Κοινωνικά ευάλωτη ομάδα είναι οι οδηγοί λεωφορείων που καθημερινά προπηλακίζονται από πολίτες που απαιτούν να κατεβαίνουν όπου θέλουν, ανεξάρτητα από τις στάσεις που ορίζουν τα ΜΜΜ.
Ευάλωτη κοινωνική ομάδα είναι οι άνθρωποι που χάνουν πορτοφόλια και έγγραφα μέσα στο μετρό από ανθρώπους που τους πιάνει η αστυνομία και την άλλη μέρα είναι ελεύθεροι.
Στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ανήκει και ο τύπος από την Γαστούνη που είχε περίπτερο και τον σπάσανε στο ξύλο και στη συνέχεια ,δεν έφτανε μόνο αυτό, του κάψανε και ένα νέο μαγαζί που πήγε να φτιάξει! Αυτός ο τύπος που έκανε το λάθος να καταγγείλει την κλοπή στο περίπτερο του, πώς θα ζήσει και ο ίδιος και η οικογένεια του;
Ευάλωτη κοινωνική ομάδα είναι και οι άνθρωποι που μέσα στα πανεπιστήμια μπορεί να διώκονται και να προπηλακίζονται για τις ιδέες τους,είτε είναι φοιτητές, είτε καθηγητές και ζούνε μέσα στον τρόμο.
Ευάλωτη κοινωνική ομάδα είναι και οι δάσκαλοι μαζί με τους καθηγητές που καθημερινά ζούνε ένα δράμα μέσα στα σχολεία από τις επιθέσεις που δέχονται από καθάρματα μαθητές και από ανάλγητους γονείς.
Διπλα ευάλωτη κοινωνική ομάδα είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην όρασή τους και στην κίνηση τους και που δεν μπορούν να περπατήσουν στα πεζοδρόμια που έχουν καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα και αυτοκίνητα!
Το ελληνικό κράτος και η ελληνική πολιτεία, με πρώτη την κυβέρνηση προφανώς και πρέπει να υπερασπίζεται τις γνωστές ,ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Δεν πρέπει όμως να κλείνει τα μάτια ούτε και να παρατάει στην τύχη τους τους ανθρώπους που είναι αληθινά ευάλωτοι στις διαθέσεις και τις ορέξεις παραβατικών πολιτών και λαμογιών.Τάσος Δούσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου