Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Γιατί δεν δημοσιεύουν το έγγραφο της SIEMENS που λέει ότι "τα έλαια σιλικόνης δεν αναφλέγονται";

 Αυτό γιατί δεν "διέρρευσε";  Να το δούμε με τα ματάκια μας βρε αδερφέ!

Η είδηση έπαιξε πριν δυό μήνες, πέρασε απαρατήρητη, αλλά ξανάρθε απο χθες στην επικαιρότητα, αφού τα κανάλια και τα sites, έβαλαν τους Έλληνες στη διαδικασία, μετά από σεισμολόγοι, ειδικοί στο Χρηματιστήριο, ειδικοί.... στα εμβόλια, ειδικοί προπονητές κλπ, να γίνουν "ειδικοί σιλικονολόγοι". Μέχρι κι ο κουρέας της γειτονιάς έχει άποψη "στους πόσους βαθμούς καίγονται τα λάδια σιλικόνης, αν τα διαπεράσει ηλεκτρικό τόξο"



Η ΕΙΔΗΣΗ:

Ως γνωστό, τα έλαια σιλικόνης που χρησιμοποιούνται στους μετασχηματιστές των ηλεκτρικών τρένων, τα κατασκευάζει η Siemens, η οποία εδώ και δύο χρόνια επιμένει επίσημα ότι τα συγκεκριμένα λάδια είναι απολύτως ασφαλή και ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πυρόσφαιρα στα Τέμπη.

Η Siemens με επιστολή της στις δικαστικές Αρχές δεν επιβεβαιώνει την εκδοχή της Πυροσβεστικής ότι η εν λόγω έκρηξη οφείλεται σε ανάφλεξη των ελαίων σιλικόνης 7,5 τόνων που είχαν οι τρεις μετασχηματιστές των μηχανών της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας, δηλώνοντας άγνοια για τα αίτιά της.

Ετσι, λοιπόν, στις 11 Οκτωβρίου 2023 οι δικαστικοί λειτουργοί της Λάρισας απέστειλαν επιστολή προς την κατασκευάστρια εταιρεία Siemens, ρωτώντας, μεταξύ άλλων, αν υιοθετεί τα δεδομένα του ελληνικού πορίσματος για έκρηξη των ελαίων σιλικόνης των μετασχηματιστών.

Με καθυστέρηση δύο μηνών, στις 12 Δεκεμβρίου, η γερμανική εταιρεία έστειλε τελικά στην Εισαγγελία μία δισέλιδη απαντητική επιστολή, παρότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι είχε συντάξει αναλυτικό κείμενο.

Στο ερώτημα αν έχουν λάβει χώρα κατά τη σχεδίαση του εν λόγω τύπου των ηλεκτραμαξών ή και μετά προσομοιώσεις, έρευνα ή πειράματα ως προς τη συμπεριφορά του ελαίου σιλικόνης και ιδίως ως προς τον τρόπο αναφλέξεως αυτού και του τύπου που χρησιμοποιείται για την ψύξη των μετασχηματιστών, η Siemens απάντησε ότι το εν λόγω έλαιο τηρεί τις διεθνείς προδιαγραφές και τα πρότυπα της Διεθνούς Ηλεκτροτεχνικής Επιτροπής (IEC) για εξαιρετικά χαμηλό βαθμό ανάφλεξης, ενώ προβλέπονται και περιοδικοί έλεγχοι.

.................
Εμείς βλέπουμε αυτό το έγγραφο. Πού λέει ότι δεν παίρνουν φωτιά τα ε.σ.; Για να καταλάβουμε δηλαδή. Υπάρχει κι άλλη σελίδα που δεν "διέρρευσε¨;