Ήταν Οκτώβριος του 2023 όταν με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας τοποθετήθηκε ιστός 12 μέτρων και μία μεγάλη ελληνική σημαία μπροστά από το Βουλευτήριο των Σουλιωτών.
Η τοποθέτηση της σημαίας ήταν μία οφειλόμενη τιμή στους αγώνες των Σουλιωτών για να κρατήσουν τον τόπο τους ελεύθερο αλλά και στη θυσία τους, ανέφερε τότε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας χωρίς να υποψιάζεται ότι μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος!
Μήνυση εναντίον του υπέβαλλε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υποστηρίζοντας ότι ο ιστός τοποθετήθηκε χωρίς άδεια από την υπηρεσία και ζητώντας την απομάκρυνσή του!
«Όταν θα κατέβει η ελληνική σημαία από την Ακρόπολη, τότε θα κατέβει και από το Σούλι» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο Θωμάς Πιτούλης.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 11 Απριλίου και στη δικαστική αίθουσα θα δοθεί η συνέχεια για την τοποθέτηση της.
https://www.paramythia-online.gr/57588/tous-enochlise-i-simaia-sto-souli-katigoroumenos-o-antiperifereiarchis-thomas-pitoulis
.............
σχόλιο/πρόβλεψη makpress:
Δεδομένου ότι το 90% των δικαστών στα Πρωτοδικεία, είναι γυναίκες και το 90% αυτών είναι ακροαριστερές από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΛ-ΚΚΕ και πιο αριστερά, με μίσος για κάθε τι εθνικό (μετά, πολλές γίνονται δεξιές και πατριώτισσες, όταν ανεβαίνουν στην ιεραρχία), ο Αντιπεριφερειάρχης θα καταδικαστεί !
Στο Εφετείο θα δικαιωθεί.