Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΤΩΡΑ: "Αν το Ισραήλ αντιδράσει στην αποψινή επίθεση, έρχεται συντριπτική απάντηση"

 Το Ιράν πλήττει με βαλλιστικούς πυραύλους το Ισραήλ (δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής) και οι IRGC ("Φρουροί της Επανάστασης"), ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι:


"Σε απάντηση στο μαρτύριο του μάρτυρα Haniyeh και του  Seyyed Hassan Nasrallah και του μάρτυρα Nilfroushan, βάλαμε στόχο την καρδιά των κατεχόμενων εδαφών.

Εάν το σιωνιστικό καθεστώς αντιδράσει στις επιχειρήσεις του Ιράν, θα αντιμετωπίσει συντριπτικές επιθέσεις".

(η ανακοίνωση εδώ)

...........

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και αυτή η επίθεση του Ιράν θα έχει περιορισμένες συνέπειες για το Ισραήλ και θα είναι περισσότερο για "ηθική ικανοποίηση" και το θεαθήναι,  γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα αναλάβουν οι Αμερικάνοι (και οι υπόλοιποι σύμμαχοι του Ισραήλ) με τα αεροπλανοφόρα τους, θα επιφέρουν πολύ βαριά πλήγματα στο Ιράν και ίσως επεκταθεί η "φωτιά" ακόμη περισσότερο, με κίνδυνο να πλησιάζουμε πιο γρήγορα σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, που θα φέρει την ανθρωπότητα, αιώνες πίσω.

Πάντως οι Αμερικανοί, δεν θα αφήσουν το Ιράν "να πάρει το πάνω χέρι", ακόμη κι αν αυτό οδηγήσει σε παγκόσμια πυρηνική σύρραξη με ολική καταστροφή του πλανήτη. 


Θέμα χρόνου η προβοκάτσια

Αυτονόητο είναι, ότι -όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις- οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, θα στήσουν μια προβοκάτσια, με "τρομοκρατικό χτύπημα", που θα αποδοθεί στο Ιράν, σε πολιτικό στόχο (σε κάποιο σχολείο, νοσοκομείο, αεροπλάνο κλπ), όπου θα δολοφονηθούν "αθώοι Αμερικανοί ή Βρετανοί πολίτες", ώστε να εξεγερθεί η κοινή γνώμη της Δύσης και να υπάρξει το ηθικό έρεισμα της προσχεδιασμένης καταστροφής του Ιράν. 


"Make love, not war" : Επίκαιρο όσο ποτέ

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε, να μη συμβεί τίποτε από όλα αυτά και να επικρατήσει ειρήνη, κόντρα στις επιδιώξεις πολεμοχαρών "γερακιών" όλων των πλευρών. Λιγάκι δύσκολο βέβαια, καθώς ο ΟΗΕ έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια....


Β.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου