Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Για ακόμη μια φορά η ψόφια Ρωσία απειλεί με "συνέπειες" τις ΗΠΑ που σκότωσαν παιδιά σε παραλία της Κριμαίας

 Οι Αμερικανοί (ποιοί Ουκρανοί;) κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, για να πετύχουν τον πολυπόθητο Γ' παγκ.πόλεμο για να τελειώσουν τη Ρωσία και οι αδύναμοι Ρώσοι επαναλαμβάνουν μονότονα ότι "θα υπάρξουν συνέπειες".

Κατηγορίες κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε το Κρεμλίνο χθες Δευτέρα για την επίθεση στην Κριμαία με.... αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, που σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και τραυμάτισαν άλλα 151.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως βάρβαρη» και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες και ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στην εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν.

Ο Πεσκόφ πρότεινε στους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών γιατί οι κυβερνήσεις τους συμμετείχαν στη δολοφονία παιδιών.

Μια εσκεμμένη τρομοκρατική επίθεση με πυραύλους στην πόλη της Σεβαστούπολης πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου στις 12.15 ώρα Μόσχας από πέντε αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς. Κατά την απόκρουση της πυραυλικής επίθεσης, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τέσσερις πυραύλους. Η έκρηξη της κεφαλής κατακερματισμού του πέμπτου αμερικανικού πυραύλου στον αέρα οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα μεταξύ αμάχων στη Σεβαστούπολη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 153 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τραυματίστηκαν διαφορετικής σοβαρότητας, 79 από αυτούς νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων 27 παιδιά. Τέσσερις έχασαν τη ζωή τους, δύο εκ των οποίων ήταν παιδιά. Η Δευτέρα 24 Ιουνίου κηρύχθηκε ημέρα πένθους στη Σεβαστούπολη και τη Δημοκρατία της Κριμαίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου