Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε και τραυμάτισε το 10% των Παλαιστινίων (152.000 θύματα)

Έχει πολλή δουλειά ακόμη μέχρι να σκοτώσει και το υπόλοιπο 90% , πράγμα που θα κάνει μ τις ευλογίες της δύσης.

Το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη έκθεση που ....περιγράφει λεπτομερώς τα εγκλήματα γενοκτονίας ενός έτους που διαπράχθηκαν από το ισραηλινό καθεστώς στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Με τίτλο De-Gaza: Ένα έτος της γενοκτονίας του Ισραήλ και η κατάρρευση της παγκόσμιας τάξης, η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τα πιο σημαντικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις τους τελευταίους 12 μήνες σε όλη την πολιορκημένη παλαιστινιακή επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Ισραήλ έχει διαπράξει σοβαρά εγκλήματα πολέμου, με τη ρητή συνενοχή της διεθνούς κοινότητας, ανέφερε η έκθεση.

Από την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα, περισσότεροι από 50.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό, συμπεριλαμβανομένων περίπου 42.000 που καταγράφηκαν από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, ανέφερε. Επιπλέον, περίπου 100.000 έχουν τραυματιστεί.

Από τους 50.292 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εξακολουθούν να είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια, το 33 τοις εκατό ήταν γυναίκες και το 21 τοις εκατό ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Γάζας έχει σκοτωθεί, τραυματιστεί, δηλωθεί ως αγνοούμενος ή κρατήθηκε ως αποτέλεσμα ισραηλινών στρατιωτικών επιθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου