Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ψήφισμα καταδίκης της τουρκικής εισβολής με αφορμή τα 50χρονα της παράνομης κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας

Καλά...ίδρωσαν οι Τούρκοι με τα "ψηφίσματα"...

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που η επεκτατική Τουρκία εισέβαλε στρατιωτικώς στην μαρτυρική Κύπρο με βάρβαρο τρόπο, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, και.... κατά παράβαση όλων των αποφάσεων του ΟΗΕ, το Τουρκικό κράτος συνεχίζει παρανόμως να κατέχει το 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παράνομη Τουρκία συνεχίζει να αρνείται την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος της κατοχής και de facto διαίρεσης του νησιού, στη βάση των κανόνων του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Αυτή η αποσταθεροποιητική στάση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτή ούτε από την δημοκρατική διεθνή κοινότητα, ούτε από την ευρωπαϊκή μας οικογένεια, στην οποία η Τουρκία επιδιώξει να γίνει Μέλος.

Ούτε μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτά τα επικίνδυνα τετελεσμένα που έχουν δημιουργηθεί για την ίδια την ασφάλεια της ΕΕ, από κανένα οργανισμό που πρεσβεύει τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την αυτοδιάθεση αλλά και την εδαφική ακεραιότητα των Κρατών.


Υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη, τέτοιας μορφής, ωμή, στρατιωτική παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας Κράτους Μέλους της διεθνούς κοινότητας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η οποία συνεχίζεται εδώ και 50 χρόνια καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και επηρεαζόμενους Διεθνείς Οργανισμούς οι οποίοι λειτουργούν βάσει κανόνων του διεθνούς συστήματος, να μην επιτρέψουν τη συνέχιση της απαράδεκτης, προκλητικής και άκρως επικίνδυνης, τυχοδιωκτικής τουρκικής συμπεριφοράς στον 21ο αιώνα. Αυτή συνιστά αποσταθεροποιητική απειλή, για όλους, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, στοίχισε τη ζωή χιλιάδων αθώων θυμάτων, προκάλεσε την προσφυγοποίηση 200 000 ελληνοκυπρίων, την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς τους, ενώ η τύχη πολλών Κυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων αγνοείται μέχρι σήμερα, έχοντας παραβιάσει ακόμα και τους ίδιους τους κανόνες του πολέμου. Η Τουρκία πρέπει να είναι υπόλογη για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει στην Κύπρο.


Με συνεχιζόμενη ακόμα και σήμερα την αναθεωρητική πολιτική της, με την επιθετική ρητορική της, αλλά και τις παραβιάσεις της στο έδαφος, τον αέρα αλλά και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και με δεδομένη την πρόσφατη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπενθυμίζεται σε όλον τον δημοκρατικό δυτικό κόσμο, ότι η ελευθερία μας έναντι αυταρχικών καθεστώτων είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε διαρκώς.



Ως τμήμα Θεσσαλονίκης ΑHEPA HJ 03 “Alexander the Great“, ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις άλλες διεθνείς οργανώσεις, τοπικούς Συλλόγους/φορείς, Κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς και

- Καταδικάζουμε την παράνομη κατοχή στην Κύπρο για 50 χρόνια,

- Ζητούμε την άρση της διεθνούς παρανομίας και την απελευθέρωση της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, την επανένωση του εδάφους και του λαού της

- Αξιώνουμε από όλη τη Διεθνή Κοινότητα, επιδεικνύοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίτευξη οριστικής, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα και όλων των πτυχών του, να πιέσει αποτελεσματικά την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου