Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024 : Ποιά κόμματα συμμετέχουν- Το makpress εξηγεί τι ρόλο παίζει το καθένα

Από τον Φώτη Μακρίδη 

Μια βδομάδα ακριβώς έμεινε για τις Ευρωεκλογές, για τις οποίες -όπως βλέπουμε κι ακούμε στην πραγματική ζωή- αδιαφορεί πλήρως ο "λαός", ενώ όσοι αρχίσαν να το συζητάνε το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις βλέπουν περισσότερο ως "χαβαλέ".

Ας δούμε , ποιοί "κατεβαίνουν" στις Ευρωεκλογές:

Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές (αλφαβητικά) και τι ρόλο παίζουν, από όσα ξέρουμε και ...υποπτευόμαστεː

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Αντικαπιταλιστική Συνεργασία
η γνωστή ακροαριστερή φράξια, που είναι εναντίον του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ρωσίας, φουλ υπέρ της νεοταξίτικης woke ατζέντας, υπέρ της "λευτεριάς στην Παλαιστίνη". "Ακροαριστεροί του Σόρρος", τους αποκαλούν πολλοί. Δραστηριοποιείται με επιτυχία στο κλείσιμο ελληνικών επιχειρήσεων από "μαχητικούς συνδικαλιστές" του, ώστε στη συνέχεια να έρθουν "πολυεθνικές". Καταγγέλουν με λύσσα την επιχείρηση που εργάζονται, όταν είναι σε ελληνικά χέρια, αλλά μετά, όταν κλείνει κι έρχεται μια "πολυεθνική", εξαφανίζονται οι "μαχητικοί επαναστάτες" και περιέργως στην "πολυεθνική" δεν υπάρχει "σωματείο"!
 
Δημιουργία
Η συνέχεια του κόμματος που ίδρυσε ο Τζήμερος και τώρα τρέχει ο Θεσσαλονικιός γιατρός Ακτσαλής, με πάγιες θέσεις υπέρ της κατάργησης της κρατικής παρέμβασης σε όλα. Αντιδημοφιλείς θέσεις σε ένα κράτος που λατρεύει τον κρατισμό και είναι ουσιαστικά κομμουνιστικό, με τους πολίτες να πιστεύουν ότι όλα είναι "δημόσια αγαθά" και πρέπει να είναι "δωρεάν" και όλοι χωρίς αξιολόγηση κ.λπ.

Δημοκράτες
Είναι το κόμμα που έφτιαξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν δεν κατόρθωσε να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και δεν βλέπουμε να παίρνει πάνω από 1%

Εθνικό Μέτωπο
Εθνικιστές, με αρχηγό κάποιον Μάνο Κώνστα της ΕΠΕΝ

Ελληνική Λύση
Γνωστό ως "το κόμμα του Βελόπουλου", το οποίο έχει μεγάλη δυναμική στις δημοσκοπήσεις (γύρω στο 10%), αλλά πιστεύουμε ότι θα πάει χαμηλότερα, καθώς έχουν δημιουργηθεί δεκάδες κομματίδια, που είναι "εναντίον της νέας τάξης" και δεν το πολυξέρουν εκτός Μακεδονίας. Τον βλέπω στο 7-8%

Ελλήνων Συνέλευσις
Το γνωστό "κόμμα Σώρρα", που αποφυλακίστηκε και ξανάπιασε δουλειά. Έχει τους φανατικότερους οπαδούς, που πιστεύουν ότι ο Θεός έβαλε στην άκρη καμιά 600αριά δις , τρις, για τον αγαπημένο του λαό τους Έλληνες, αλλά οι προδότες πολιτικοί δεν τα παίρνουν. Ηρέμησαν λίγο από τις "ορκωμοσίες στο Ελλάνιο φως" κι άλλες γραφικότητες, αλλά ...άκρη δεν βγαίνει.

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
Κόμμα με κινηματικά χαρακτηριστικά, γνωστό από τον αρχηγό του Δημήτρη Καζάκη, αιώνιο υποψήφιο, με καθαρές πολιτικές θέσεις και έντονα πολιτικό λόγο. Φανατικά υπέρ της "Ευρώπης χωρίς Αμερικανική ηγεμονία".

Ένωση Κεντρώων
Επιμένει και επιμένει και επιμένει ο Βασίλης Λεβέντης, με το ψώνιο του για την πολιτική.

ΚΕΚΑ - ΑΚΚΕΛ - ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα
Το γνωστό ως "Κόμμα των Κυνηγών", με αλιείς κτηνοτρόφους και μπόλικο "τους ψήφισα για πλάκα", τσιμπάνε πάντα αξιόλογο αριθμό ψήφων, από ανθρώπους που βαριούνται την πολιτική και λένε "θα ψηφίσω κυνηγούς".

Κίνημα 21
Αυτοσυστήνεται ως "πατριωτικό κίνημα, που σκοπό έχει να διώξει τους προδότες πολιτικούς", Κινείται κυρίως σε κύκλους στρατιωτικών.

Κίνημα Εθνικής Ανεξαρτησίας
Εθνικιστικό κόμμα , όπως πολλά άλλα, που λίγοι ξέρουν. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, σε εποχές που οι νέοι ξέρουν μόνο το tik tok.

Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας
Το "τουρκικό κόμμα Ελλάδας", για να μην το ταλαιπωρούμε με βαθυστόχαστες αναλύσεις. Μειονοτικοί της Θράκης, που παλεύουν να τους αναγνωρίσουμε ως "Τούρκους" κι όχι ως "Μουσουλμάνους", που λέει η συνθήκη της Λωζάνης. Παλεύουν για το 2%. Αν το ξεπεράσουν, θα είναι πολύ κακό.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Γνωστό λαϊκιστικό κόμμα, που δεν θέλει να κυβερνήσει, γιατί ξέρει ότι αυτά που υπόσχεται δεν γίνονται, αλλά αρέσει σε πολύ κόσμο, που δεν είναι ευχαριστημένο από τη δουλειά του και θέλει ένα μαντρόσκυλο να γαβγίζει στο αφεντικό του. Σταθερή αξία, πολιτική θρησκεία, που δεν νοιάζεται για λογικές εξηγήσεις ή αποδείξεις, φτάνει το "πίστευε και μη ερεύνα".

Κόσμος
Το όνομα δεν σας λέει τίποτε, το Πέτρος Κόκκαλης, σας τα λέει όλα. Το κόμμα του Κόκκαλη λοιπόν.

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Το γνωστό κόμμα του τρισμέγιστου παπατζή Καρατζαφέρη, το οποίο κληροδότησε στον Φίλιππο Καμπούρη, γνωστό από την trash tv. Κόμμα ό,τι να ΄ναι, που θα τα πάει καλύτερα από άλλα περιθωριακά, επειδή έχει αρκετή προβολή σε περιθωριακά κανάλια.

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Σταθερή αξία κι αυτοί, από τα πολλά κομμουνιστικά κόμματα, που όλοι αναρωτιούνται "ακόμη υπάρχουν αυτοί";

ΜέΡΑ25
Το κόμμα του επίμονου Βαρουφάκη, με πρωτότυπες αμφιλεγόμενες ιδέες, πανευρωπαϊκή δικτύωση και αρκετά καλή οργάνωση. Μπορεί να ξεπεράσει το 3%, καθώς έχει την πιο φανατική "αντιφασιστική" φρασεολογία.

Νέα Αριστερά
Οι γνήσιοι ΣΥΡΙΖΑίοι που έφυγαν όταν άλωσε το κόμμα ο Κασσελάκης. Δεν τους βλέπω πάνω από 2%, καθώς δεν δίνουν προοπτική εξουσίας κι οι "σύντροφοι" καλόμαθαν στην κυβέρνηση. Δεν είναι ΚΚΕέδες να βολεύονται με "αγώνες", θέλουν και κουτάλα.

Νέα Δημοκρατία
Το κόμμα των Καραμανλήδων , που τώρα πέρασε στα χέρια των Μητσοτάκηδων, αδιαμφισβήτητος νικητής των Ευρωεκλογών, αλλά με αρκετά μειωμένα ποσοστά. Προφανώς δεν θα πάρει 41%, αλλά κάτι γύρω στο 3..%. Με 33% θα είναι ευχαριστημένοι, μου λένε νεοδημοκράτες.

Νίκη
Το κόμμα του δάσκαλου Νατσιού, που επικεντρώνεται στο Χριστιανισμό. Δέχεται αρκετό ξύλο από τους χριστιανοφοβικούς που κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα, αλλά αντέχει ο δάσκαλος.

Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης
Πανάγνωστο κόμμα, με πρόεδρο τον Χρήστο Κώστα, έναν μαχητικό και αξιόλογο Έλληνα, που ζει στις Βρυξέλες και απευθύνεται κυρίως σε ομογενείς. Δύσκολα θα περάσει το 0,5%

Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
Κόμμα που υπηρετεί την ατζέντα των ακροδεξιών του Ισραήλ, με φανατικές αντιρωσικές θέσεις. Υπέρ ΝΑΤΟ, CIA, Μoσσάντ κλπ. Σαν να ψηφίζεις Νετανιάχου ένα πράμα... Προφανώς, το "κομμουνιστικό" στον τίτλο είναι τρολιά για ένα παράρτημα της σιωνιστικής ακροδεξιάς...

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
Παλιοί κομμουνιστές , που μοιάζουν πολύ του ΚΚΕ , αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί δεν είναι ΚΚΕ. Συνδικαλιστές, εργάτες, οικοδόμοι και πολλοί νεαροί "αγωνιστές της εργατικής πάλης", κλπ.

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Λογικά θα ξανακυβερνήσει, δεν ξέρουμε αν συμβεί με Ανδρουλάκη, αλλά είναι βαθιά στο DNA των Ελλήνων. Οι δημοσκοπήσεις το δίνουν 5 μονάδες κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, αλλά εγώ στοιχημάτισα ότι θα είναι δεύτερο κόμμα, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πατριώτες
Το κόμμα του έντιμου και πραγματικά πατριώτη Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, που όμως είναι τόσο έντιμος και καθαρός άνθρωπος, που καταντά γραφικός. Δεν ψηφίζονται τέτοιοι τύποι σε εκλογές, θα πάρει όσες ψήφους πάρει κι ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Λοβέρδος κ.λπ.

Πλεύση Ελευθερίας
Το κόμμα της "ζουρλής" όπως την αποκαλούν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που ψηφίζεται φανατικά από όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, επειδή δεν πληρώνουν το στεγαστικό κι η Ζωή τους υπερασπίζεται στα δικαστήρια με συνέπεια. Θα είναι γύρω στο 3%, η Ζωή έχει πιστό κοινό και μπόλικη αντοχή.

Πράσινο Κίνημα
Οικολόγοι, περιβάλλον, πράσινο....γνωστή ατζέντα, άγνωστοι σε μένα υποψήφιοι,  πλην του γνωστού "τυφλού" της Θεσσαλονίκης Φώτη Μπίμπαση. Έχουν το κοινό τους οι διάφοροι οικολόγοι, που φαντάζομαι ότι δεν ξεπερνά το 1%

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο
Το όνομα δεν σας λέει τίποτε, σας λέει όμως ο Πρόεδρος, ο γνωστός από τις χιλιάδες τηλεοπτικές του εμφανίσεις επί κορωνοϊού, γιατρός Δημήτρης Κούβελας. Βαρέθηκε να μιλάει για τα εμβόλια και είπε να ξελαμπικάρει το μυαλό του (πολύ δυνατό!) στην πολιτική. Παρά το λάθος , αντιεμπορικό όνομα του συνδυασμού, θα τα πάει καλύτερα από πολλά "μικρά κόμματα" 

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Προοδευτική Συμμαχία
Το κόμμα που απογείωσε ο παπατζής Τσίπρας και τώρα οι γραφικοί οπαδοί του, το έδωσαν στα χέρια του Κασσελάκη. Απολύτως απολιτίκ, χωρίς ιδεολογικό μπούσουλα, αφού η επιλογή Κασσελάκη γελοιοποιεί τους βαρείς κουλτουριάρηδες οπαδούς του, που μας ζάλιζαν στην αριστερίλα κι έκαναν αρχηγό έναν πλούσιο που κάνει χαβαλέ και δεν έχει διαβάσει ένα βιβλίο αριστερού. Ο Κασσελάκης είναι σταρ του Χόλιγουντ, τα κάνάλια τον παίζουν μέρα-νύχτα θετικά, επειδή βολεύει πολύ τον άρχοντα Μητσοτάκη. Τον σπρώχνουν Θεοί και δαίμονες , να βγει δεύτερος αυτός κι όχι το ΠΑΣΟΚ, που είναι πραγματική απειλή για τα συμφέροντα της ΝΔ και των Μητσοτάκηδων. 

Συντηρητικοί
Ένας Βολιώτης καλός youtuber, που θα σας αρέσει αν τον δείτε, ο Φώτης Χατζηιερεμίας έκανε κόμμα. 0,1%; Είπαμε: το ότι τα λες καλά, δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις κόμμα.

Φωνή Λογικής
Γνωστό μόνο από την μαχητικότατη πρόεδρό του, που είναι όλο το κόμμα: τη σούπερ σταρ Αφροδίτη Λατινοπούλου, τον θηλυκό Κασσελάκη, που θα μαζέψει αρκετά κουκιά, καθώς σε πολύ κόσμο αρέσει το θάρρος της Λατινοπούλου, που συγκρούεται με τους νεοταξίτικους μηχανισμούς. Θα έκανε φοβερό κόμμα με τον DPG ! Μήτσο, σκέψου το, αν μπεις στο κόμμα της (ε, τι; ο Κόκκαλης πιο μάγκας είναι;), θα πάτε πάνω από 5%.

Αυτά , με αγάπη και χωρίς φόβο και πάθος.

Φώτης Μακρίδης, makpress 2/6/204

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου