Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΨΟΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Ο ιθύνων νους που σκέφτηκε την έκδοση του NOTAM για απαγόρευση των πτήσεων ελικοπτέρων στη Μύκονο μάλλον βρίσκεται εκτός χρόνου και τόπου. 
Δεν έχει προφανώς καταλάβει ότι... βρισκόμαστε στο 2021, σε μια ελεύθερη χώρα που προσπαθεί να ανακάμψει μετά από πολύμηνο lockdown.

Προφανώς το Τουρισμός + Μύκονος δεν τους λέει κάτι.

Το ότι ένα μεγάλο μέρος τουριστών που έχουν προορισμό τη Μύκονο θέλουν να πάνε με ελικόπτερο λόγω status δεν το κατανοούν. Η Μύκονος είναι αυτή. Με τη χλιδή, την υπερβολή, τους διάσημους, τους φραγκάτους, τους δήθεν, τους αληθινούς VIP. Ένα σύμπλεγμα τουριστών που όμως αποφέρει τεράστια κέρδη και σίγουρα προσελκύει τουρίστες με πολύ μεγάλες τσέπες. Και αυτοί οι τελευταίοι μετακινούνται με ελικόπτερα. Οι εταιρείες αεροταξί στην Ελλάδα που επλήγησαν σε τεράστιο βαθμό τον τελευταίο χρόνο δέχονται άλλο ένα χαστούκι. Όχι από την πανδημία αυτή τη φορά αλλά από την ίδια την πολιτεία και φυσικά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Χωρίς ΚΑΝΕΝΑ λόγο!

Απαγόρευση αποπροσγειωσεων ελικοπτέρων. Που; Στη Μύκονο. Γιατι; Γιατί ένα ελικόπτερο «φαίνεται» να έκανε μια προσγείωση σε χώρο που δεν έπρεπε. Τα site άδραξαν την ευκαιρία και το έκαναν μείζων θεμα για να ανεβάσουν την επισκεψιμότητά τους. Βίντεο από ελικόπτερο σε παραλία εν μέσω σκόνης. Ουαου πολλά κλικ στις σελιδες.

Και η ΥΠΑ τι κάνει;
Βγάζει NOTAM απαγορεύοντας τις πτήσεις των ελικοπτέρων σε ολόκληρο το νησί…

Τι θα έπρεπε να κάνει:

Έχει γίνει κάποια καταγγελία για το συμβάν; Αν ναι η ΥΠΑ καλεί τον πιλότο σε απολογία, διερευνά το περιστατικό και αν κρίνει ότι ο πιλότος έσφαλε του κάνει σύσταση η του επιβάλει τις όποιες κυρώσεις. Ως εκεί. By the book.

Δηλαδή εάν βγει ένα βίντεο στο Facebook για έναν τύπο που οδηγάει το jetski ανάμεσα σε κολυμβητές σε παραλία της Μυκόνου και κάνει πιτσίλες από δω κι από κει θα απαγορευτούν τα jetski στο νησί;;;

Η ευθυνοφοβία όμως που ισχύει σε όλα τα επίπεδα, οδηγεί στην έκδοση γενικής απαγόρευσης ώστε να κατευνάσουν τις μάζες και να δείξουν ότι κάτι έκαναν με λήψη σκληρών μέτρων. Ποιες μάζες; Τα site και τους haters του Διαδικτύου. Με τον τρόπο αυτό νομίζουν ότι έδωσαν λύση και ηχηρό μήνυμα; Πιάσαμε πάτο; Θυμίζει καψόνι σε θάλαμο πρωτοετών της ΠΑ που εάν ένας έκανε κάποιο παράπτωμα την πλήρωνε όλος ο θάλαμος. Δεν έχετε να κάνετε ομως με νεοσύλλεκτους αλλά με Έλληνες πολίτες. Το μόνο που καταφέρατε είναι να δημιουργήσετε ένα τεράστιο πρόβλημα στον τουρισμό με όλα τα οικονομικά (και όχι μόνο) επακόλουθα για επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε έναν απο τους πλέον τουριστικούς προορισμούς της Χώρας μας και μάλιστα σε περίοδο προσπάθειας ανάκαμψης. Μένουμε άφωνοι…

Συνεχίζω να θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια βεβιασμένη, παρορμητική, εσφαλμένη και πλήρως απαράδεκτη απόφαση βασισμένη προφανώς σε κακή πληροφόρηση απο συμβούλους χωρίς γνώση και πρέπει άμεσα να αρθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου