Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Αυτός ήταν αρχηγός του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού !

Είδα ένα άρθρο του επίτιμου Α/ΓΕΝ Α. Αντωνιάδη στην Εφημερίδα των Συντακτών. Μου έκανε εντύπωση τι έγραφε και έκανα μία μικρή αναζήτηση. Ιδού τι βρήκα σε άρθρα του.

1. Άρθρο του το 2011 με τίτλο : «Ο πόλεμος τελείωσε…Και είμαστε ηττημένοι»
πηγή - https://national-pride.org/.../%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB.../ 

Στο ίδιο άρθρο βλέπω αυτή τη φράση
«Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουμε γυρίσει την πλάτη στις Ελληνιστικές μας καταβολές και παιδεία ,χάριν του Ελληνοχριστιανικού μορφώματος.»

2. Συνέντευξή του το 2013 όπου λέει το εξής
«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τουρκική απειλή»
Πηγή - https://www.onalert.gr/.../antoniadis-navarxos.../98483/

3. Και το χθεσινό του άρθρο (14.12.2020) στην Εφημερίδα των Συντακτών που γράφει τα εξής ωραία.
«Οι πιο ευδιάκριτες αδυναμίες της εξωτερικής μας πολιτικής:»
«Αποφεύγουμε, επικαλούμενοι διάφορες μαξιμαλιστικές αιτιάσεις, τον διάλογο επιδιδόμενοι σε «διπλωματικούς μαραθώνιους» για να μας λύσουν οι άλλοι τα προβλήματά μας.»
«Εχουμε οχυρωθεί πίσω από την ιδιότητά μας ως μέλος της Ε.Ε. και μιας ψευδαίσθησης ασφάλειας που θεωρούμε ότι μας παρέχει και της δήθεν πολιτισμικής ανωτερότητας που νομίζουμε ότι συνεπάγεται, μη δείχνοντας την παραμικρή διάθεση για μια ρεαλιστική προσέγγιση και συνδιαλλαγή.»
«Τοποθετούμε δε πάντα τον εαυτό μας στη θέση του φιλειρηνικού και νομοταγούς θύματος, το οποίο έχει χρέος η διεθνής κοινότητα να προστατέψει, απέναντι σε μια Τουρκία η οποία διαρκώς επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα.»
«Αυτή η νοοτροπία είναι που μας φοβίζει να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να διαπραγματευτούμε ως ίσος προς ίσο. Να διαπραγματευτούμε άφοβα εφ’ όλης της ύλης και όχι μόνο για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας»
«Γιατί είναι στρουθοκαμηλισμός να μην αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι η Συνθήκη της Λωζάννης, την εποχή και υπό τις συνθήκες και σκοπιμότητες τις οποίες γράφτηκε, μοιραία θα εμπεριέχει εσκεμμένες, για λόγους πολιτικών ισορροπιών, ασάφειες. Επίσης και άκαιρες για τη σημερινή πραγματικότητα διατάξεις. Διατάξεις, ορισμένες από τις οποίες έχουν ξεπεραστεί τόσο από τον χρόνο όσο και από τις συνθήκες (αφοπλισμός νήσων) και τις οποίες, για λόγους εθνικού συμφέροντος, παραβλέπουμε.»
«παραβλέπουμε διάταξη, του πρόσφατα επικυρωμένου «Δίκαιου της θάλασσας», η οποία περιορίζει την έκταση του εθνικού μας εναέριου χώρου στα 6 ναυτ. μίλια. Στο ίδιο πνεύμα θεωρούμε ότι και το FIR Αθηνών, στο σύνολό του, είναι εθνικός εναέριος χώρος, ενώ είναι μια περιοχή απλής ρύθμισης της εναέριας κυκλοφορίας για την πολιτική αεροπορία.»
«στρουθοκαμηλίζουμε μη αναγνωρίζοντας ότι για τον καθορισμό των ΑΟΖ και της υποκείμενης υφαλοκρηπίδας και για γεωγραφικά «στριμωγμένες» περιοχές, όπως η περίπτωσή μας, δεν προβλέπεται μονομερής οριοθέτηση από καμία χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τα όρια των υφαλοκρηπίδων. Για κάθε οριοθέτηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση η κοινή αποδοχή από τα όμορα κράτη. Αυτό εξάλλου επιδιώκουμε ως το μοναδικό θέμα διαλόγου με την Τουρκία. Συνεπώς σε θαλάσσιες περιοχές, στις οποίες αφ’ ενός δεν έχουμε εγκαθιδρύσει ΑΟΖ και αφ’ ετέρου δεν έχει αποσαφηνιστεί το όριο των υφαλοκρηπίδων, δεν δικαιούμαστε κυρίαρχα και κυριαρχικά δικαιώματα.»
«Αυτά για να κατανοήσουμε ότι δεν δικαιούμαστε, γι’ αυτό άλλωστε και δεν το επιχειρούμε, να διώξουμε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος από την Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον αυτό κινείται πέραν των 6 ναυτ. μιλίων από τις ελληνικές ακτές.»
«Παρά λοιπόν τα όσα θέλουμε να πιστεύουμε και διατεινόμαστε, η Ελλάδα ακολουθεί και αυτή την παγκόσμια πρακτική, φυσικά και της Τουρκίας, παραβλέποντας ή συμμορφούμενη με τις διατάξεις των διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων ανάλογα με το εθνικό συμφέρον.»
«μόνο ο διμερής ανοιχτόμυαλος διάλογος έχει κάποιες πιθανότητες να δώσει λύσεις που θα μας απαλλάξουν κάποτε από την αιώνια, ανούσια και δυσβάσταχτα δαπανηρή αντιπαράθεση στην περιοχή μας.»
-->
«Ας ανοίξουμε τα μάτια μας μπροστά σε έναν χάρτη και ας αναγνωρίσουμε, με ρεαλισμό, ότι η Τουρκία είναι μια χερσόνησος χώρα με πάνω από 900 χιλιόμετρα ακτογραμμής στη λεκάνη της Ανατ. Μεσογείου και δεν είναι παράλογο να επιδιώκει σχετική ΑΟΖ.»
«Ας ανοίξουμε και τα αυτιά μας να ακούσουμε τα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας, η οποία, με κάθε τρόπο εδώ και καιρό, μας λέει ξεκάθαρα να συμβιβαστούμε και να τα βρούμε μόνοι μας, μη περιμένοντας βοήθεια από κανέναν.»
«Και τέλος, ας ανοίξουμε και τα περιχαρακωμένα μας μυαλά, ιδιαίτερα όταν επιδιώκουμε επιβολή κυρώσεων, μήπως και καταλάβουμε ότι μια Τουρκία σε δεινή οικονομική κατάσταση και πολιτική απομόνωση εναντίον μιας μόνο χώρας θα εκτονώσει την αδυναμία της και αυτή η χώρα δεν είναι άλλη από την Ελλάδα. Αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να φοβόμαστε και όχι τον διμερή διάλογο.»
Πηγή - https://www.efsyn.gr/.../apopseis/272774_emmoni-sto-adiexodo

Δηλαδή, τι μας λέει ο Ναύαρχος;
Παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο, δεν μας συμφέρουν οι κυρώσεις στην Τουρκία, η Τουρκία είναι πανίσχυρη χώρα, με μεγαλύτερη ακτογραμμή από εμάς, δεν μπορούμε να την αγνοούμε, να μην ζητούμε να συζητήσουμε μόνο την υφαλοκρηπίδα αλλά «όλα τα θέματα», να πάμε σε διάλογο εφ' όλης της ύλης με την Τουρκία.
Πολύ ωραία γραμμένα όλα αυτά από έναν Ναύαρχο. Το ερώτημα είναι αν αυτός ο Ναύαρχος εκφράζει τις θέσεις της Ελλάδας ή της Τουρκίας.






Αυτά γράφει στο f/b ο Ανδρέας Σταλίδης https://www.facebook.com/stalidis.andreas για τον άνθρωπο που διετέλεσε αρχηγός ΓΕΝ !

6 σχόλια:

  1. Γνωστό σημιτόσκυλο του κλεφτοπασόκ και δωδεκΑΘΕΟ. Θεέ μου, φύλαγέ μας από τους φύλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πότε η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή από την Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χαρούλης στο ναυτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ναυαρχούκος είναι γνωστό μόρφωμα του νεοραγιαδισμού. Πού τον θυμηθήκατε; Την πρώτη φορά που τον είδα αμέσως στο μυαλό μου το συνέδεσα με μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας Δεσποινίς Διευθυντής: κλικ εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή