Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Είναι σοβαροί; Έφεραν την Υπηρεσία Ασύλου σε κατοικημένη πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης !

Μια πραγματικά άστοχη απόφαση, πήρε -χωρίς φυσικά καμία διαβούλευση- το Υπουργείο Μετανάστευσης: μεταφέρουν την υπηρεσία ασύλου, από την οποία περνάνε εκατοντάδες μετανάστες την ημέρα, από απομονωμένο κτίριο, στο ισόγειο μια πολυκατοικίας, που μένουν 25 οικογένειες! Στην οδό Μοναστηρίου 85, εκεί που ήταν κάποτε τα......
γραφεία της εφημερίδας "Μακεδονία", τα οποία πλέον ο ιδιοκτήτης νοίκιασε για 5.000 το μήνα στην υπηρεσία ασύλου. Τόσα άδεια κτίρια γραφείων έχει η Θεσσαλονίκη, τόσα άδεια μαγαζιά, σε οικοδομή που κατοικούν 25 οικογένειες, έφεραν οι "εγκέφαλοι" την υπηρεσία; Να κατεβαίνεις να πετάξεις σκουπίδια και να κάνεις σλάλομ ανάμεσα από 100 μετανάστες που περιμένουν για άσυλο; 



Σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας Ασύλου στην οδό Μοναστηρίου 85, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρέθηκα με τον τοπικό σύμβουλο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Μπάμπη Γερολάκο στην πολυκατοικία όπου διαβιούν 25 οικογένειες και όπου πρόκειται να μεταστεγαστεί η Υπηρεσία Ασύλου, επί της οδού Μοναστηρίου, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από σχολικό συγκρότημα.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με κατοίκους της πολυκατοικίας όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες: Είναι τρομοκρατημένοι, καθώς βλέπουν πως το γκέτο που δημιουργήθηκε, αντί να συρρικνώνεται, να επεκτείνεται, να επαπειλείται η ποιότητα ζωή της με νέα υποβάθμιση. Μερικοί μάλιστα εξ αυτών τόνισαν πως αυτή είναι η χαριστική βολή, θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Πρόκειται μια γειτονιά επιβαρυμένη, στην καρδιά της πόλης, που υποβαθμίζεται καθημερινά και υποφέρει από την εγκληματικότητα.

Απόλυτη προτεραιότητα κάθε συντεταγμένης πολιτείας πρέπει να είναι η ασφάλεια, ιδιαίτερα για αυτούς τους ανθρώπους, που νιώθουν πολίτες β’ κατηγορίας, αδικημένοι και εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους.

Καλώ το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επανεξετάσει την αδικαιολόγητη αυτή απόφαση και να προτιμηθεί ένας έτερος χώρος αποκλειστικής χρήσης για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Ασύλου, χώρος που θα ήταν προτιμότερος και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ίδιων των αιτούντων άσυλο. Παράλληλα ανέλαβα να συνδράμω στην προσπάθεια των πολιτών για δικαίωση ως νομικός τους εκπρόσωπος, στο δικαστικό αγώνα που προτίθενται να ξεκινήσουν για την ανατροπή της εν λόγω απόφασης.

Δεν επιτρέπεται, ιδιαίτερα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, να αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο του».

 

 

Νίκος Καραγιαννακίδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας - Α’ Θεσσαλονίκης

12 σχόλια:

  1. Μας δουλεύουν οι νουΔΟΥΛΟΙ, μας δουλεύετε κι εσείς αν θεωρείτε σοβαρό το νότι μηταράκι (να το πάνε οι 4)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από προδότες οι πολιτικοί, είναι και διεστραμμένοι απέναντι στους Ελληνες.
      Δεν ξέρω αν και αυτό τους το επιβάλλουν τα ξένα κέντρα εξουσίας, ώστε έτσι να εκδικούνται τον Ελληνικό λαό, ή τελικά είναι οι ίδιοι ανώμαλοι βιτσιόζοι και τους εξιτάρει να βασανίζουν τους Ελληνες.
      Ηξερα ότι οι Πασοκο-Συριζαίοι είναι διεστραμμένοι και εκδικητικοί απέναντι στους δεξιούς Ελληνες και σε κάθε ευκαιρία τους εκδικούνταν με αποσπάσεις όπου υπάρχουν λάθρο,αλλά αυτοί εδώ αποδείχθηκαν χειρότεροι, ίσως για να ικανοποιήσουν τους διεστραμμένους Τσυριζαίους.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρεις;;; Εσύ δεν ξέρεις; Δεν έγραψε τίποτα ο Χίος ή το ντέφι; Περίεργο...

      Διαγραφή
  2. Ετοιμάζουν τη...."νέα" Μακεδονία, μαζί με αυτή που νομιμοποίησαν τα κόμματα που ψηφίζουν κάτι γραικύλοι σαν το χαρίλαο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Εμάς ο Χαρίλαος μας είπε ότι μόνο η ΝΔ αποτελεί τη μοναδική λύση , ε τι να κάνουμε οι καψεροί, αυτόν ξέρουμε , αυτόν εμπιστευόμαστε (για να μην αρχίσει ο Χαρίλαος την γνωστή κασέτα, δεν έχω καμία σχέση με τη ΧΑ)

      Διαγραφή
    2. Δεν σε πιστεύω, τον Θάνο ψήφισε αφού. Είχα μια μικρή ελπίδα ότι θα έδειχνε ο Κυριάκος μια μικρή σοβαρότητα όταν βγήκε αλλά δυστυχώς είναι ακριβώς μια από τα ίδια, όχι δεν ήρθα ούτε πήγα να τον ψηφίσω αλλά αν ήμουν στην Ελλάδα ίσως να το σκεφτόμουν να το κάνω το λάθος αυτό.

      Διαγραφή
    3. O ίδιος είπε ότι ψήφισε ΝΔ όπως ψήφιζε παλιά Μπουτάρη και μετά κλαιγόταν. Δεν τον άφησε η φίλη του πιτ να ψηφίσει Θάνο

      Διαγραφή
    4. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά απλά λέω ότι μου είπε ότι τον ψήφισε τον Θάνο. Δεν ξέρω καμία φίλη του Peet. Αν ψήφισε την νδ από την άλλη τότε θα είναι λογικό να το κάνει αυτό.

      Διαγραφή
  4. Να τους πάνε δίπλα στην πολυκατοικία που μένει ο χαρίλαος.
    Τουλάχιστον εκεί θα βρούνε σίγουρο υποστηρικτή και προστάτη.
    Μάλιστα θα τσακώνεται με όλη την γειτονιά για χάρη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό τι και να ισχυρίζεσαι ανιψούλα του υπουργού προπαγάνδας του ελληνολάτρη Χίτλερ σου δεν με πτοείς. Μόνη σου έχεις παραδεχτεί ότι κάνεις προπαγάνδα. Συνέχισε λοιπόν να ξεφτιλίζεσαι κυρούλα μου εκεί στην Γερμανία που γεννήθηκες μεγάλωσες και κατοικείς.

      Διαγραφή
    2. Να τους βάλουν δίπλα σε εσένα και να μετράτε τα δάκτυλα των ποδιών σας. Όποιος τα έχει μεγαλύτερα γίνεται υπουργός.. Εσύ μπορεί να γίνεις και αδερφή νοσοκόμα σαν τον Κλασιδιαρη..

      Διαγραφή