Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ρε άι σιχτίρ! "Ενοχλημένη η Υπουργός Εξωτερικών της FYROM από το "Μακεδονία ξακουστή"

Ενοχλήθηκε η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων με τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ...
ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κληθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.

ΛΟΙΠΟΝ: 

1) Το τραγούδι "Μακεδονία ξακουστή" δεν έχει καμία σχέση με τους Σκοπιανούς φίλους μας, όπως η Σεκερίνσκα. Μιλά για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, της μίας και μοναδικής που είναι ελληνική, από τους Τούρκους το 1912 ("που έδιωξες τους βάρβαρους/ή Βούλγαρους και ελεύθερη είσαι τώρα"). Δεν τους πέφτει κανένας λόγος τους Σκοπιανούς, (εκτός αν αισθάνονται Βούλγαροι), να σχολιάζουν τραγούδια για τη Μακεδονία μας. Δεν τους αφορούν.

2) το τραγούδι μας, που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως αλυτρωτικό μήνυμα και καμία σχέση με τους Σκοπιανούς, το έχει τραγουδήσει το 50-60% των Ελλήνων. Αντιθέτως, ένα πολύ αλυτρωτικό, γεμάτο μίσος τραγούδι των Σκοπιανών, το izlezi momce, το έχει τραγουδήσει και το υιοθετεί το 100% των Σλάβων γειτόνων μας και το έχουν τραγουδήσει ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου. Λένε οι στίχοι του "..ύψωσε τα χέρια σου ψηλά, σύντομα θα πάρουμε την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης (solunsko pole)". Κι αυτό, το έχουν τραγουδήσει ΟΛΟΙ οι Σκοπιανοί, από μωρά παιδιά (και η ίδια η Σεκερίνσκα).

3. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δύναμη στον κόσμο, που να επιβάλει στους Έλληνες να πάψουν τραγουδούν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ. Θα το τραγουδάμε ΠΑΝΤΟΥ και για ΠΑΝΤΑ και κάθε χρόνο πιο έντονα. Σιγά μην απολογηθούμε στους Σκοπιανούς για την απελευθέρωση της Μακεδονίας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ: 






ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Όλοι τραγουδάνε αυτό το εθνικιστικό τραγούδι μίσους

29 ΣΕΠ 2014

Να τους καταγγείλουν αμέσως οι γνωστοί διεθνιστές (αφού πάρουν οδηγίες από τη γνωστή πρσεβεία όμως):




Tο διασημότερο τραγούδι στα Σκόπια, αυτό που τραγουδάνε ή τραγούδησαν κάποτε όλοι (ΟΛΟΙ!) οι Σκοπιανοί, είναι το Izlezi momče. Είναι κάτι σαν το "Μια ωραία πεταλούδα" ας πούμε. Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που δεν το τραγούδησε (την πεταλούδα) ή δεν του το τραγούδησαν; Ε, έτσι και στα Σκόπια με το  Izlezi momče.
Μόνο που το Σκοπιανό τραγουδάκι, αυτό με το οποίο γαλουχείται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η γενιά των νέων Σκοπιανών,  λέει, ανάμεσα στους στίχους του "наше ќе биде и Солунско поле"

Ο στίχος наше ќе биде и Солунско поле, μεταφράζεται ως "δική μας θα είναι η κοιλάδα της Θεσσαλονίκης"

«Izlezi momče, pravo na terasa, pozdravi ja Gocevata rasa,
krenete racete gore, naše ќe bide i solunsko pole»,

και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει:

«Πήγαινε νεαρέ ίσια στο μπαλκόνι σου και χαιρέτισε την ράτσα του Goce (ιδρυτής της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης»), άπλωσε τα χέρια σου ψηλά, τα δικά μας θα είναι στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης»!!!

Δείτε πόσο πάθος βγάζουν στο στίχο 

solunske pole (δική μας θα γίνει η 

Θεσσαλονίκη) ! 

Είναι προφανές ότι όποιος το 

τραγουδάει φαντασιώνεται τον εαυτό του 

να μπαίνει κατακτητής στην πολυπόθητη 

Θεσσαλονίκη







Το τραγουδάκι αυτό λοιπόν είναι κάτι παραπάνω ακόμη και από τον εθνικό ύμνο της FYROM. Το τραγουδάνε σε αθλητικές διοργανώσεις, σε συγκεντρώσεις, σε παιδικά πάρτι, παντού. Εξυψώνει το εθνικό τους φρόνημα, εστιάζοντας στο "solunsko pole". Στο σημείο εκείνο, οι Σκοπιανοί βγάζουν τα συκώτια τους από τη φωνή. Αυτό δείχνει ότι γαλουχείται μια γενιά με το όνειρο της κατάληψης της πεδιάδας της Θεσσαλονίκης.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτόν τον στίχο, τον τραγουδάνε ΟΛΟΙ στα Σκόπια.
Υπενθυμίζουμε τις παρατηρήσεις ελληνικών κομμάτων για ελληνικά "εθνικιστικά" τραγούδια (κάποιοι βαφτίζουν "εθνικιστικό" ακόμη και το "Μακεδονία ξακουστή", που είναι ύμνος στην ελευθερία της Μακεδονίας), που τραγουδάνε κατά τη διάρκεια ασκήσεων κάποιοι φαντάροι στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό, ενόχλησε πολύ κάποια κομματίδια της "διεθνιστικής αριστεράς" (που όμως κόντρα στο ΝΑΤΟ δεν πάνε γιατί εκεί κάνει "τζιζ"). Τους ενόχλησε το γεγονός, ότι περιστασιακά, ένα ποσοστό 0,0001% των Ελλήνων λέει "θα μπούμε στα Σκόπια" ή κάτι παρόμοιο-όντως- εθνικιστικό, την ώρα της στρατιωτικής άσκησης.
Δεν ενοχλούνται όμως από το γεγονός ότι το 100% των κατοίκων της γειτονικής χώρας τραγουδάει σε κάθε ευκαιρία το "solunsko pole" !
Δεν ενοχλούνται ότι βάφουν τα παιδιά τους και τα βάζουν να τραγουδάνε ειδικά το κομμάτι που λέει "δικιά μας θα είναι η κοιλάδα της Θεσσαλονίκης"
Διεθνισμός αλά καρτ. Απλά   ...μισελληνισμός και γραφικός ελιτισμός είναι και τίποτε παραπάνω.