Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Σάλος από την αποβολή μαθητών του Λυκείου Γέρακα, επειδή φώναξαν υπέρ της Μακεδονίας

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Γέρακα μετά την απόφαση της ....
διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης να προχωρήσει στην αποβολή έξι μαθητών οι οποίοι στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας τόσο της Μακεδονίας όσο και της Κύπρου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του notioanatolika.gr μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”, κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν, άγνωστο για ποιούς λόγους.

Τότε ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και στη συνέχεια φώναξαν το σύνθημα

"ένα δύο τρία, η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία".

Τις επόμενες ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα σχολεία όμως μόνον η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα, εξαντλώντας την αυστηρότητά της, προχώρησε στην τιμωρία των μαθητών του, με διήμερη αποβολή, με το αιτιολογικό ότι αυτοί αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης.

Όπως είναι φυσικό οι συμμαθητές τους στη γνωστοποίηση της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου τους διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης (1η Νοεμβρίου) προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.

Μάλιστα τα μέλη του 15μελούς απευθύνθηκαν με επιστολή τους προς τον λυκειάρχη στην οποία αναφέρουν ως λόγο της κατάληψης του σχολείου τη διήμερη αποβολή έξι συμμαθητών τους καθώς τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή»!



Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και αναρτήθηκε στη σελίδα της κας Μακρή “Μέτωπο Νίκης” το σύνθημα που φώναξαν τα παιδιά και που τελικά τα οδήγησε στην αποβολή από το σχολείο τους: