Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Η εκκλησία προσεγγίζει με αγάπη τους ομοφυλόφιλους

Στηρίζει και ο Huffington, πρώην σύζυγος της Αριάνας Στασινόπουλου και γνωστός Gay.
Στα πλαίσια της πρόσφατης 44ης Κληρικολαϊκής....
υπήρξε κι ένα ''φόρουμ'', με θέμα ''LGBTQ**: Thoughts and Considerations'', στο οποίο συζητήθηκε γιά αρκετή ώρα, πώς η ελληνορθόδοξη Εκκλησία στις ΗΠΑ θα ''προσεγγίσει και αγκαλιάσει ομοφυλόφιλους, τρανσέξουαλς κλπ''. Στην συζήτηση ήταν παρόντες, φυσικά, οι μητροπολίτες Γεράσιμος του Αγίου Φραγκίσκου και Ναθαναήλ του Σικάγου
Παραμένει άγνωστο αν αυτή η σύσκεψη-''φόρουμ'' είχε αναγγελθεί επίσημα στο πρόγραμμα της Κληρικολαϊκής ή αν έγινε καμουφλαρισμένα. Σημασία έχει ότι έγινε και φυσικά, κάποιος έδωσε την έγκριση να γίνει.
Τελευταία, το θέμα της αποδοχής των ομοφυλόφιλων εκ μέρους της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας προωθείται με συστηματικότητα από ομάδα κληρικών και λαϊκών θεολόγων (Βλ. http://orthochristian.com/114161.html). Να σημειωθεί ότι στην Θεολογική Σχολή Βοστώνης, εδώ και μερικά χρόνια, όποιος φοιτητής δηλώσει ότι είναι ενάντιος στον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων καταγράφεται αυτόματα σαν "φονταμενταλιστής", πράγμα που έχει άμεσες επιπτώσεις στην καριέρα του. Σφοδρός υποστηρικτής της αποδοχής ομοφυλόφιλων κληρικών είναι και κάποιος Αριστοτέλης Παπανικολάου, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης, προστατευόμενος του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου και καθηγητής στην ''Archbishop Demetrios Chair in Orthodox Theology and Culture'' στο Fordham University. Αυτός, ειδικά, έχει χαλάσει τον κόσμο με δημόσιες "θεολογικές" συζητήσεις που οργανώνει κάθε τόσο και με κάτι άρθρα του για να προωθήσει το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Εκκλησία μας.
Θυμίζουμε ότι από τους πρώτους που έβγαλαν ''οργισμένη'' ανακοίνωση γιά τα περί αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας μας που πρότεινε ο Βαλιώτης, ήταν οι gay μητροπολίτες αγίου Φραγκίσκου και Σικάγου. Ανακοίνωση έβγαλε και ο άγνωστος στην Ομογένεια, που δηλώνει gay και είναι υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων, ο Huffington (''κολλητός'' του παπα-Καρλούτσου, είχαν κάνει μαζί -οι δυό τους- διακοπές σε νησί του Ειρηνικού 1999, χωρίς συζύγους). Ο Huffington, πρώην σύζυγος της Αριάνας Στασινόπουλου, ίδρυσε το ''Huffington Ecumenical Institute at Loyola Marymount University (LMU)'' στην Καλιφόρνια, που προωθεί ζητήματα LGBTQ.
** LGBTQ: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer

http://www.kalami.us/2018/omogeneia/ekklhsia_jul18.html