Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017


10.30 π.μ. Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην τελετή κατάθεσης θα παρευρεθούν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, οι Γενικοί Γραμματείς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ οι λοιπές πολιτικές και προξενικές αρχές κατά την κρίση τους

11.00 π.μ. Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

Έναρξη της παρέλασης

Στην παρέλαση ενώπιον της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας συμμετέχουν ανάπηροι πολέμου, σύλλογοι, τμήματα μαθητών, προσκόπων, οδηγών και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι τον Λευκό Πύργο.