Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης προς βουλευτές ΝΔ: "Κόψτε παρτίδες με Καμμένο, που το παίζει εκπρόσωπος του Καραμανλή"

Ντόρα: "κ.Τσίπρα, μαζέψτε τον !"
«Εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή και αυτό πρέπει να σταματήσει». Ηταν.....
η αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τον Πάνο Καμμένο στη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι πρέπει να κοπούν οι γέφυρες με τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Είχαν προηγηθεί τα διόλου κολακευτικά σχόλια των γαλάζιων στελεχών για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας με αφορμή την «ανεύθυνη» στάση του στα ελληνοτουρκικά – τη σχετική συζήτηση άνοιξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Γαλάζια» αντεπίθεση

Την αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του κ. Καμμένου θα αναλάβει, κατόπιν οδηγιών του κ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής για συμβολικούς και ευνόητους λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Καραμανλής αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τούτων δοθέντων, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η χθεσινή νέα κόντρα του κ. Καμμένου με την κ. Μπακογιάννη, λίγα 24ωρα αφότου είχαν συγκρουστεί με αφορμή τις δηλώσεις της δεύτερης για τη στάση του στα ελληνοτουρκικά.

Η τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας είχε, μάλιστα, καλέσει τον πρωθυπουργό «να τον μαζέψει» προκειμένου να μην προκαλέσει ζημιά στα εθνικά συμφέροντα. Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε χθες την ίδια άποψη, προκαλώντας την αντίδραση του ΥΠΕΘΑ. «Πρέπει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης να μαζέψει την κ. Μπακογιάννη. Παρότι την καθαίρεσε από τομεάρχη Εξωτερικών και Aμυνας της Νέας Δημοκρατίας, παρέσυρε το κόμμα της να καταθέσει επερώτηση, διαψεύστηκε μέσα σε 20 ώρες με την άσκηση ανοικτά της Κύπρου και συνεχίζει τις επιθέσεις. Στερείται σοβαρότητας και ψυχραιμίας», αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Καμμένου.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την επερώτηση για τις «ανώτατες πηγές του ΥΠΕΘΑ» που προφήτευαν θερμό επεισόδιο στην Κύπρο, κατέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και όχι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.