Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Άντε πάλι με τα "πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα" !

10.000 φορές τη διαβάσαμε την είδηση εδώ και 5-6 χρόνια κι όλο ...έρχονται.
Νέο «χαράτσι» περιμένει ....
πάνω από 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών οι οποίοι θα περιμένουν τις επόμενες ημέρες το «μπιλιετάκι» της εφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες.. της εφημερίδας Ημερησία στο στόχαστρο μπαίνουν 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες μηχανών. Τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν ξεκινούν από 150 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ως και τα 650 ευρώ συνολικά.

Πρόκειται για όσους είτε δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, είτε δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους. Για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ το πρόστιμο είναι 150 ευρώ.

Για εκείνους που δεν έχουν ασφάλεια το πρόστιμο είναι 250 ευρώ και στην περίπτωση που δεν πληρώσουν μέσα σε διάστημα 8 ημερών από τη στιγμή που θα λάβουν το ειδοποιητήριο το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 500 ευρώ.

Η Ημερησία επικαλούμενη την εφημερίδα “Ειδήσεις” αναφέρει πως αυτοί που πρώτοι αναμένεται να λάβουν τα ειδοποιητήρια για να πληρώσουν είναι όσοι έχουν όχημα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/1996 και ύστερα.

Η καθυστέρηση της διασταύρωσης αυτοκινήτων με πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 1995 έγκειται στο γεγονός πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες οχήματα της δεκαετίας του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90 τα οποία το σύστημα «βλέπει» ότι κυκλοφορούν ενώ στην πραγματικότητα να έχουν καταστραφεί. Ο λόγος είναι ότι όλες οι μεταβολές στο παρελθόν γίνονταν χειρόγραφα και τώρα δεν υπάρχουν online στοιχεία.