Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η ξεφτίλα της πολιτικής

Θα ακούσατε όλοι για τον "διπλασιασμό της αμοιβής του διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (περιληπτικά: Διπλασιασμό του μηνιαίου μισθού του γενικού διευθυντή Στέλιου Παπαδόπουλου και.....
του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους  (δεν έχει προσληφθεί ακόμη) προβλέπει νέα διάταξη που «παρείσφρησε» σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, για τους εν λόγω μισθούς προβλέπεται αύξηση από τα 4.631 ευρώ τον μήνα στα 8.315 ευρώ.)

Stelios Papadopoulos

Μετά που έγινε η γνωστή η είδηση λοιπόν, ξεκίνησε και ο σχολιασμός της από πολιτικούς.

Έτσι,

1. είδαμε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Δ. Τζανακόπουλου, να υπερασπίζεται ένα "Golden boy", στέλεχος από την ...καταραμένη αγορά δηλαδή και να λέει "Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών ήταν η πρόθεση να κρατήσει στον ΟΔΔΗΧ ένα πρόσωπο με εξαιρετικά υψηλά προσόντα, το οποίο στην αγορά θα αμείβονταν με πολύ περισσότερα ποσά από αυτά τα οποία παίρνει αυτή τη στιγμή." (τα προσόντα του κ.Παπαδόπουλου, είναι ότι έχει παρτίδες με τους Rothschilds και είναι πρόεδρος της Biogen)

2. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνει τα πυρά του με τον π.πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι Οικονομολόγος (!) στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, με τον "φιλελεύθερο" να καταγγέλει τον αριστερό ότι "δίνει υπέρογκες αμοιβές σε στέλεχος της αγοράς" και τον "αριστερό" να του απαντά ότι "τα καλά στελέχη του ιδιωτικού τομέα πρέπει να αμείβονται ικανοποιητικά". Ο αριστερός δηλαδή, υπερασπιζόταν την διαμόρφωση του μισθού με κανόνες της αγοράς κι ο φιλελεύθερος με διατίμηση!

Κι εσύ ακόμη πιστεύεις ότι οι πολιτικοί έχουν "ιδεολογία";