Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Στ’ άρματα στ’ άρματα, εμπρός για νέα Εξεταστική!!

[ΦΩΤΟ: υπουργοί, τους οποίους απαθανάτισε ο φακός αμέσως, μόλις έπεσαν οι μάσκες]
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης



Η είδηση της 28.01.2017: «Με στόχο τη σύγκλιση σε κοινές θέσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ειδικότερα για αυτές που αφορούν τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, προσέρχονται Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, στη 2η Σύνοδο των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ, που πραγματοποιείται στη Λισαβόνα, σε συνέχεια της 1ης Συνόδου στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Και μετά; Μετά πραγματοποιήθηκε η σύνοδος των τριών μεγάλων νότιων με τη βόρεια Γερμανία και αποφάσισαν ότι όποιος μπορεί ακολουθεί. Οι άλλοι να μείνουν πίσω.

Αφού εμείς μείναμε Ευρώπη, τί μας νοιάζει. Αρκεί που αποκαλούμαστε ευρωπέη.

Μόλις η ΕΛΣΤΑΤ βάρεσε σιωπητήριο στο σάλπισμα του πρωθυπουργού για την έλευση της ανάπτυξης, θυμηθήκαμε την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η σύνοδος του Νότου, το άλλο παραμυθάκι, ξεθώριασε κι’ αυτό.

Και πάνω που θρηνούσα για τον ενταφιασμό τού ονείρου τής συμμαχίας του Νότου, σκάει η είδηση ότι ο Χάνος Κλασμένος στέλνει στο σκαμνί τον Γιάννο μετά από 16 χρόνια. Η Βουλή θα αποφασίσει, λέει, τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα πεπραγμένα του Γιάννου ως ΥΕθΑ. Ενώ, δηλαδή τα όσα έπραξε ο Γιάννος έχουν παραγραφεί τέσσερις φορές ελέω του άρθρου 86 του Συντάγματος και άπαξ με βάση τον Ποινικό Κώδικα, θα ασχοληθεί η Βουλή μαζί του για να γίνει τζερτζελές. Ούτε και μπορεί να διωχθεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, διότι και αυτό το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Μπορούμε να διερευνούμε τις ευθύνες υπουργών εκ του ασφαλούς προσφέροντας θέαμα ελλείψει άρτου, αλλά δεν διαθέτουμε ειδικό λογαριασμό, όπου να καταθέτουν τα λαμόγια όσα εκατομμύρια έχουν κλέψει και προσφέρονται να επιστρέψουν. Ή μήπως λύθηκε το θέμα εξ αφορμής της περίπτωσης Κάντα;

Εκ παραλλήλου αναζητεί η κυβέρνηση εναγωνίως δάνειο και από την Παγκόσμια Τράπεζα. Φαντάζομαι ότι το αίτημα θα υποστηρίξει ο εκπρόσωπος της χώρας στην εν λόγω Τράπεζα, δηλαδή ο Χρήστος Παπουτσής, πωλητικός ανήρ διαμετρήματος συμπαντικού.

Πώς άλλως να καλύψει και το εφάρπαξ τού κ. Νίκα της ΔΕΣΦΑ, ο οποίος, κατά τους γνωρίζοντες της ΑΥΓΗΣ και των λοιπών αντικειμενικώς ανεξάρτητων ΜΜΕ, απλώς έκανε χρήση μίας διάταξης κάποιας συλλογικής σύμβασης έχοντας διανύσει μία λαμπρή πορεία ως στέλεχος της ΔΕΣΦΑ; Έκανε δε χρήση λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί. Α ρε μεγάλε Βουλγαράκη με το απόφθεγμά σου: «Το νόμιμον είναι και ηθικόν».

Εν τω μεταξύ σε κάποια ΔΟΥ πολίτης τις πήγε να εισπράξει € 1.198 που του όφειλε το Δημόσιο. Υπάλληλός τις τον ενημέρωσε ότι δεν είναι τούτο δυνατόν εν έτει 2017 και μηνί Μαρτίω, διότι οφείλει στο Δημόσιο € 6,10, ο δε νόμος δεν επιτρέπει τον συμψηφισμό. Του συνεστήθη να πληρώσει τα € 6,10, ώστε να ξεμπλοκαριστούν τα € 1.198, όπερ και εγένετο.

Στη χώρα του survivor, του rising talents, του you can dance, του lucky room, του τροχού της τύχης, του millionaire, του Θέμου, του Βαξεβάνη, του Pretender, του Πολάκη, του Κατρούγκαλου, του Πετρόπουλου, της κερα-Τασίας, του Μουζάλα, των ΜΚΟ, της διαμάχης για το γήπεδο της ΑΕΚ, του ΟΠΑΠ που αγοράσθηκε με δάνειο από ελληνική τράπεζα και τώρα εκδίδει ομολογιακό δάνειο € 200 εκ., της «Ελληνικός Χρυσός» που πριμοδοτήθηκε με € 15 εκ. από την τσέπη μας και της επιβάλλει το Δικαστήριο της ΕΕ να τα επιστρέψει, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν θέλουν να τα πάρουν πίσω, εξ ου και πάλεψαν λυσσωδώς, για να μην εκδοθεί τέτοια απόφαση.

Άντε και το 2035 στην Εξεταστική Επιτροπή για το «πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο το 2010» ταυτόχρονα με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ποτέ δεν είναι αργά να μην τιμωρηθεί κανείς πωλητικός.
http://taxalia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3942.html

Σώτος