Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Απαντηση των Μικρασιατών στις ανακοινώσεις Τσίπρα- Καμμενου για στρατόπεδο Παύλου Μελά

Ανακοίνωση ΟΠΣΕ για το Μουσείο στο Στρατόπεδο Παύλος Μελάς

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας Πάνος Καμμένος παρέστησαν στο στρατόπεδο “Παύλος Μελάς” του ομωνύμου Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της παραχώρησης του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία και τη δημιουργία εκεί ενός πολιτιστικού μητροπολιτικού πάρκου, για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σωστή την απόφαση να ιδρυθεί στο χώρο αυτό, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Μουσείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού. 

Ο κ. Πάνος Καμμένος στην ομιλία του, υπενθυμίζοντας τους προσφυγικούς καταυλισμούς που αναπτύχθηκαν γύρω από το στρατόπεδο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφική, χαιρέτησε και θεώρησε σημαντική την απόφαση να λειτουργήσουν τα εν λόγω δύο μουσεία στον ίδιο χώρο.

Η Ο.Π.Σ.Ε. θεωρεί πολύ σημαντική την απόφαση της κυβέρνησης να ιδρυθεί το Μουσείο και εκφράζει τη μερική ικανοποίηση της για τη διόρθωση που έγινε, μετά την αντίδραση της και το Μουσείο θα αφορά τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό. Η όλη προσπάθεια κινείται προς θετική κατεύθυνση.

Η Ο.Π.Σ.Ε. έχει ζητήσει από την Πολιτεία την ίδρυση “Μουσείου του Ελληνισμού της Ανατολής” που θα στεγασθεί στις «Προσφυγικές Πολυκατοικίες» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αίτημα που εξετάζεται από την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία έχουν μεταβιβασθεί τα εν λόγω κτίσματα.

Γραφείο Τύπου


Σχολιο makpress: 
Ε, καλά, μη βιάζεστε, καθιστε μια φορα να γίνει το Μητροπολιτικο πάρκο και το Μουσείο.... Οι Δήμοι το μονο στο οποίο τα καταφέρνουν γρήγορα σε δημόσους χώρους, είναι οι ...καφετέριες, για να εισπράττουν δημοτικά τέλη. Η "κατασκευή πάρκων με δέντρα" είναι άγνωστη έννοια. Οι πολίτες που ονειρεύονται πράσινο και δέντρα κι εσείς που ονειρεύεστε Μουσεία, θα απαγοητευτείτε. Απο το πράσινο και τα δέντρα, δεν 'κονόμησε κανείς ...

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.