Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η ανεργία μένει σταθερή, επειδή οι Ελληνες μεταναστεύουν

Σήμερα δημοσιεύθηκαν στατιστικά στοιχεία για την ανεργια, που δείχνουν ότι τον Δεκ.του 2016 ήταν....
ίδια με τον Νοε.του 2016 (23,1%) και μειωμένη κατά μια μοναδα, απο τον Δεκ. του 2015. Οπότε, όλοι όσοι ακούνε τους ψυχρούς αριθμούς, αναρωτιώνται: "πλάκα μας κάνουν; πού την είδαν τη μείωση της ανεργίας; Όλοι όσοι ξέρω ειναι άνεργοι".

Η απάντηση βρίσκεται σε δύο παραμετρους:

1) πολλοί πρώην άνεργοι θεωρούνται πλέον εργαζόμενοι, επειδή βρίσκουν μια ψευτοαπασχόληση, είτε ως 4ωροι ή λιγότερο, είτε σε διάφορα προγράμματα. Εκατονταδες χιλιάδες Έλληνες δεν θεωρούνται άνεργοι, αλλά δεν έχουν και κανονική δουλειά, αλλά μια ψευτοαπασχόληση των 300 ευρω. Ολες σχεδόν οι προσλήψεις αφορούν πλέον "μερική απασχόληση" της πλάκας.

2) πάνω από 500.000 Έλληνες μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης για τη Γερμανια, τη Βουλγαρία και αλλού, με αποτέλεσμα να λέμε ότι έχουμε 1.100.000 ανεργους, οι οποίοι όμως θα ήταν πάνω από 1,5 εκ. αν τόσες χιλιάδες δεν επέλεγαν τη φυγή.

Πιο απλά: και βεβαια θα έχουμε μηδενική ανεργια, αν μεταναστεύσουν όλοι οι Έλληνες και μείνουν και καταγραφονται ως ενεργοί και απασχολούμενοι, μόνο οι 800.000 που δουλεύουν στο δημόσιο !
Αν όλοι οι άνεργοι μεταναστεύσουν, προφανώς δεν έχουμε ανέργους στην Ελλάδα !

Να πανηγυρίζουμε που οι Έλληνες γίνονται ξανά μετανάστες για να επιβιώσουν;