Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ολυμπιακός : Βόμβα Βούζα πριν τη Μπεσίκτας !

Απρόσμενη απόφαση από τον τεχνικό του Ολυμπιακού εν όψει των δύο "τελικών". Ποιον αστέρα στέλνει στο σπίτι του και για ποιος λόγους;
Ο Sportdog έχει το "καυτό" ρεπορτάζ!

Η αντίστροφη μέτρηση της παρουσίας του Οσκαρ Καρντόσο στον Ολυμπιακό ξεκίνησε ουσιαστικά χθες. Ο Παραγουανός δεν μπήκε στο αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη, τη στιγμή που υπάρχει στην αποστολή μόνα ένας καθαρόαιμος φορ, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ως σέντερ φορ, θέση στην οποία τον επανέφερε ο Βασίλης Βούζας την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο.


Κατά συνέπεια, γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανές πως ο 33χρονος φορ δεν υπολογίζεται από τον Βούζα όσο από τον Πάουλο Μπέντο και ότι πολύ δύσκολα θα εμφανιστεί ξανά στην 11άδα του Ολυμπιακού. Αλλωστε, σε δύο ματς με τον 51χρονο Ελληνα τεχνικό στον πάγκο, ο Παραγουανός δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό και αυτό δείχνει ότι στο μυαλό του Βούζα ο Καρντόσο δεν μπορεί να υπηρετήσει αξιόπιστα το ρόλο του στην κορυφή της επίθεσης. Σίγουρα όχι όπως προφανέστατα συνέβαινε στο παρελθόν.

Αλλωστε, είναι εμφανές ότι ο Βούζας εκτιμά πως ο σέντερ φορ στο παιχνίδι της ομάδας του δεν μπορεί να είναι στατικός και μονοδιάστατος, όπως συμβαίνει με τον Καρντόσο. Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή στην παρουσία του 33χρονου και σίγουρα δεν υπάρχει κανενός είδους δυσαρέσκεια ή αντιπάθεια προς το πρόσωπό του.

Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο Βούζας αρέσκεται στο να παίζει με "ψευτοεννιάρια" στην επίθεση, με παίκτες δηλαδή που έχουν καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά και κινούνται διαρκώς στο γήπεδο, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις με τους συμπαίκτες τους και προσφέροντας στο παιχνίδι της ομάδας από πολλά διαφορετικά πόστα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό το πλάνο σίγουρα δεν μπορεί να το υπηρετήσει ο Καρντόσο, γι' αυτό και έμεινε εκτός αποστολής. Κάτι που πιθανότητα θα συμβεί και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή του Σεμπά στα προπονητικά πλάνα, αλλά και τη δεδομένη επάνοδο του Τσόρι Ντομίνγκες στη 18άδα του αγώνα της Λεωφόρου.

Οπως έχει φανεί μέχρι τώρα, ο Βούζας έχει για πρώτη του επιλογή στην κορυφή της επίθεσης τον Ανσαριφάρντ, μετά βλέπει ισότιμα εκεί τους Τσόρι και Ανδρούτσο, με τους οποίους δουλεύει πολύ στις προπονήσεις σε ρόλο σέντερ φορ, ενώ μια ακόμα εναλλακτική επιλογή μπορεί να αποτελέσει ο Σεμπά, ο οποίος είναι πολύ αθλητικός και ξέρει να παίζει για την ομάδα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός για τον Καρντόσο έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και ότι τα "βαριά" του πόδια και το αργό σκαρί του δύσκολα θα του επιτρέψουν ξανά να πάρει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν...