Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: "Βλέπω συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ"

ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΣΗ: Αν και δυσκολεύομαι να το αποδεχθώ,το σενάριο που θα μου "καθόταν" κάπως δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώνονται, είναι μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός ...
ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ με αξιωματική αντιπολίτευση τη ΧΑ.
Και εξηγούμαι.
Εφόσον είμαστε στο χορό των μνημονίων ,να τον χορέψουν μαζί οι δύο ισχυροί πόλοι όπως δείχνουν τα πράγματα,μήπως και συμφωνηθούν τουλάχιστον τα αυτονόητα. Μήπως και έστω κάτω από την μέγγενη των μέτρων βγούμε κάπου.
Ο ρόλος της ΧΑ ως Αξιωμ. Αντιπολίτευση να αναβαθμιστεί ούτως ώστε να δούμε και πως λειτουργεί κάτω από την πίεση του εν δυνάμει κυβερνητικού διεκδικητή καθώς θα είναι στο "πέναλτυ " μονίμως και θα εκτίθεται είτε αρνητικά είται θετικά. Και το λέω για τον απλό λόγο πως αν παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο πάλι ως αντιμνημονιακός και με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Αυτό όμως που βλεπω είναι η προσπάθεια της νεκρανάστασης του ΠΑΣΟΚ για να καταστεί και πάλι ρυθμιστής είται από θέση κυβερνητικού εταίρου είται από θέση του δεύτερου θεσμικού ρόλου, αυτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αν μας προκύψει το τελευταίο οι ελπίδες για βελτίωση των συνθηκών θα είναι μηδαμινές για τον λόγο ότι κυβέρνηση και Αξ. Αντιπολίτευση θα συμπορεύονται. Σε ιδανικές συνθήκες θα ήταν το ζητούμενο, μιλάμε όμως για την Ελλάδα της φουστιάς.

Ας σκεφθεί ο καθένας μας τελικά τι συμφέρει τη χώρα και στο βαθμό που μας αναλογεί η διαμόρφωση του αύριο ,να επιλέξει τον λιγότερο χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου