Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ρωτώ άλλη μια φορά το Δήμαρχο Μπουτάρη....

Λοιπόν κύριε Δήμαρχε, επειδή κουρδίστηκα από την ανακοίνωση του Δήμου: http://makpress.blogspot.com/2015/02/8.html, θα ήθελα να σε ρωτήσω κά ποια πράγματα, που μάλλον τα γνωρίζεις αλλά τα παραβλέπεις. 


Την Κυριακή, θα έρθει κόσμος από την Καλαμαριά, την Τούμπα, την Χαριλάου, το Πανόραμα και άλλες περιοχές της πόλης γιά να περπατήσει μιά ''ευχάριστη βόλτα στο κέντρο''. Τι λένε οι κάτοικοι του κέντρου γιά τέτοιου είδους ενέργειες ρώτησες ή αναρωτήθηκες ποτέ; Τι λένε οι μετρήσεις ρύπανσης της ατμόσφαιρας του ΑΠΘ, γιά τις ώρες που διαρκούν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις; Αναρωτήθηκες που θα σταθμεύσουν όλοι αυτοί, που θα έρθουν από τις εκτός κέντρου περιοχές τα αυτοκίνητα τους, γιά να κάνουν μιά ''ευχάριστη βόλτα'' στην πεζοδρομημένη παραλιακή; Γιατί δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι θα έρθουν με τα ΜΜΜ. Το κυκλοφοριακό έμφραγμα της πόλης; Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Όλοι αυτοί οι τροχονόμοι, που τις άλλες μέρες είναι εξαφανισμένοι, δεν μπορούν να προσφέρουν έργο τις καθημερινές, όταν η πόλη ασθμαίνει από το άναρχο κυκλοφοριακό, του οποίου είσαι και ο βασικός υπαίτιος; Άλλωστε έχεις ξεχάσει εδώ και καιρό τις αρχικές σου εξαγγελίες και υποσχέσεις, όταν πρωτοζήτησες την ψήφο μας. 

Δεν θέλω να σε κουράσω με πολλά λόγια και να σπαταλήσω τον χρόνο σου από τον σχεδιασμό τέτοιων ευχάριστων γιά τους κατοίκους του κέντρου πρωτοβουλιών σου, αλλά θέλω κάτι ακόμα. Κόλλησα στο: "Η διοίκηση του Δήμου ανταποκρίνεται με αυτή την πρωτοβουλία στην επιθυμία των πολιτών για ανάκτηση του δημόσιου χώρου, την προώθηση της πεζής μετακίνησης, την ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ήπιων μέσων κυκλοφορίας, αλλά και την ευχαρίστηση μιας βόλτας στο κέντρο.'' 

Σε ρωτώ πάλι λοιπόν, από ποιόν θα ανακτήσεις, σε ποιόν θα αποδώσεις και ποιός είναι ο κατηλειμμένος δημόσιος χώρος, και επίσης ποιός έχει εγκρίνει άδεια γιά τις κατασκευές των φωτογραφιών που ενδεικτικά σου επισυνάπτω. Στα ήπια μέσα κυκλοφορίας περιλαμβάνονται οι μοτοσυκλέτες και αν ναι, γιατί δεν τους παραχωρείς περισσότερους και σε έξυπνα επιλεγμένα σημεία της πόλης χώρους γιά την στάθμευση τους, ώστε να σταματήσουν οι κάτοχοι τους να τις ανεβάζουν στα πεζοδρόμια;

Χαρίλαος Ε. Παπαδόπουλος
Κάτοικος του δύσμοιρου κέντρου.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου