Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Πω, πω, πω ...τι Ρωσόφιλος είν΄αυτός ο δημοσιογράφος !

Θύμωσε η Ευρώπη κι έκοψε τ΄αρχίδια της
Τσαντίστηκε, λέει, ο πρεζιντάντ Μακρόν με τον παππού Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον και του ’βαλε τις φωνές. Ξύπνησε, που λέτε, το ...τζιμάνι μας και κατάλαβε, με ελαφριά (διανοητική) καθυστέρηση, αυτό που κάποιοι γραφικοί φωνάζουμε από την πρώτη μέρα - ότι δηλαδή ο μόνος κερδισμένος από τον ουκρανικό πόλεμο είναι οι ΗΠΑ, που κερδοσκοπούν πουλώντας στην Ευρώπη όπλα (για να αντικαταστήσουν εκείνα που χάρισαν μαζικά στην Ουκρανία) και υγροποιημένο γκάζι (για να υποκαταστήσουν το πάμφθηνο και ουσιαστικά ανεξάντλητο ρωσικό αέριο) σε αστρονομικές τιμές. Και όχι δεν τα λέω εγώ αυτά τα αναρχοκομμουνιστικά, αλλά το (έγκυρο και σίγουρα διόλου φιλορωσικό) Politico, που σε εκτενές δημοσίευμά του πριν από λίγες μέρες αναφέρει πως όχι μόνον ο μεσιέ Μακρόν, αλλά πολλοί κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι λέει «εξοργισμένοι» με την κυβέρνηση Μπάιντεν, διότι θησαυρίζει ξεδιάντροπα από την τραγωδία του ουκρανικού λαού και τον νέο ψυχρό πόλεμο που η ίδια ενορχήστρωσε...

Ξέρετε ποια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Ευρωπαίους... «αγάδες», που τους έβγαλε από τον παρατεταμένο λήθαργο; Οχι, δεν ήταν το εξόφθαλμο σαμποτάζ από «αγνώστους» (χα!) στους ρωσο-γερμανικούς αγωγούς της Βαλτικής, αν και θα έπρεπε: η χαριστική βολή, σύμφωνα με το Politico αλλά και δεκάδες άλλα παρόμοια ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ήταν η προώθηση από τον Μπάιντεν ενός πακέτου επιδοτήσεων-μαμούθ ύψους 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον γενικό τίτλο Inflation Reduction Act (Νόμος για την Μείωση του Πληθωρισμού, εφεξής... IRA), που επί της ουσίας σκοπεύει όχι μόνο να «θωρακίσει» με δημόσιο χρήμα τις αμερικανικές επιχειρήσεις απέναντι στη νέα ενεργειακή κρίση, αλλά να δώσει και κίνητρα για τη μετεγκατάσταση ολόκληρων βιομηχανιών από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, δηλαδή την ντε φάκτο αποβιομηχάνιση της Ευρώπης!

Ο ίδιος ο Μακρόν μάλιστα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «εξαιρετικά επιθετικό» απέναντι στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, ενώ σύμφωνα με το Politico κορυφαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο ιδιωτικά, αλλά και δημόσια, για την ουσιαστική κήρυξη ενός ολομέτωπου διατλαντικού εμπορικού πολέμου...

«Βρισκόμαστε πραγματικά σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Οι Αμερικανοί παίρνουν αποφάσεις προστατευτισμού για την εσωτερική τους αγορά που θα έχουν τεράστιες οικονομικές συνέπειες για εμάς. Αλλά η Αμερική πρέπει να καταλάβει ότι το διπλό πλήγμα (από τις πολύ υψηλές τιμές της ενέργειας και τις αμερικανικές επιδοτήσεις) υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει την κοινή γνώμη πολλών ευρωπαϊκών κρατών σε απότομη μεταστροφή, τόσο ως προς την πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία όσο και απέναντι στην Ατλαντική Συμμαχία συνολικά, και τελικά στον κατακερματισμό της συμμαχίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Politico ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε. Ενας άλλος διπλωμάτης συμπληρώνει με τρόμο πως «ο IRA άλλαξε τα πάντα. Είναι η Ουάσινγκτον ακόμη σύμμαχος μας ή όχι;».

Κι όμως: όταν ο Μακρόν και άλλοι Ευρωπαίοι διαμαρτυρήθηκαν στον Μπάιντεν στο πλαίσιο του G20 στο Μπαλί, γιατί οι ΗΠΑ πουλάνε το LNG τέσσερις φορές ακριβότερα από το κανονικό, εκείνος έκανε τον... Αμερικάνο και τους ζήταγε ακόμη περισσότερη βοήθεια για την Ουκρανία! Και κατά την επιεικώς... τεταμένη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του στην Ουάσινγκτον του είπε, λέει, ότι ο κύριος στόχος του IRA δεν είναι η προστασία των αμερικανικών βιομηχανιών, αλλά η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η... διάσωση του πλανήτη!

Αλλά ας πρόσεχαν οι αγουροξυπνημένοι εταίροι μας- για την Ελλάδα δεν μιλάω, πάντα αποικία ήμασταν και είμαστε: όμως η Γαλλία και η Γερμανία είναι μεγάλες χώρες, είχαν τη δύναμη να αντισταθούν και δεν το έπραξαν, οπότε όπως έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούνε. Αλίμονο μόνο για τους λαούς, και ιδιαίτερα για τους μη προνομιούχους συμπολίτες μας, που για πολλοστή φορά θα κληθούν να πληρώσουν τη λυπητερή με φτώχεια, ανεργία, χιλιάδες άδεια εργοστάσια και εκατομμύρια... ξυλιασμένα σπίτια!
.....................

(το άρθρο είναι δημοσιογράφου, στην έντυπη έκδοση μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας. Δεν έχει σημασία το όνομά του, όμως όλες αυτές οι απόψεις, βαφτίζονται από τους αμερικανόδουλους "ρωσόφιλες" και δαιμονοποιούνται, ώστε να φοβούνται δημοσιογράφοι να τις γράφουν. Να όμως που κάποιοι δεν φοβούνται να γράψουν πέντε λογικές αράδες, αντί να κάνουν το εύκολο: να μηρυκάζουν ηλιθιότητες για "ρωσόφιλους" και "ρώσικο χρήμα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου