Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Νέα δημοσκόπηση ανατρέπει το σκηνικό - Ποιο κόμμα τριπλασίασε το ποσοστό του !

Η μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα... Πελοπόννησος, αναφερόμενη φυσικά στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, δείχνει μεγάλες ανατροπές που μάλιστα διαψεύδουν τα ευρήματα των άλλων δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.



Η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, αλλά τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην αναγωγή επί των έγκυρων, καταγράφουν πολύ μεγάλη πτώση.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, καθώς εάν το κυβερνών κόμμα χάνει περίπου το 10% της εκλογικής του επιδόσεις σε μία περιφέρεια η οποία δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα, απομακρύνει τον στόχο της αυτοδυναμίας μια και καλή.

Απογοητευτική είναι και η επίδοση του ΣυΡιζΑ, ο όποιος ναι μεν βρίσκεται μία ανάσα πίσω από τη Ν.Δ., χάνει όμως μεγάλες δυνάμεις σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να κρατά δυνάμεις, χωρίς όμως να σημειώνει κάποια αξιοσημείωτη άνοδο, δείχνοντας έτσι ότι οι ψήφοι που χάνουν Ν.Δ. και ΣυΡιζΑ κατευθύνονται αλλού. Οπωσδήποτε το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη θα περίμενε να καταγράψει καλύτερη επίδοση σε μία περιφέρεια όπου παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ την θεωρούσε «προπύργιο».

Τεράστια άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση η οποία υπερτριπλασιάζει τα ποσοστά της σε μία εξαιρετικά δύσκολη περιφέρεια, καθώς η δυναμική της μέχρι σήμερα καταγραφόταν κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση φαίνεται να υπερβαίνει τα ποσοστά του ΚΚΕ και, παρά το ότι ο δήμαρχος Πάτρας προέρχεται από το κομμουνιστικό κόμμα. Εάν επιβεβαιωθούν και τα δημοσιεύματα που πλέον απαντώνται σε έγκριτες εφημερίδες (Εστία, Καθημερινή κλπ) και θέλουν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να καταγράφει διψήφια ποσοστά στη Μακεδονία, τότε τη νύχτα των εκλογών θα ζήσουμε μεγάλες εκπλήξεις.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σημείωση makpress: Τα Παραπολιτικά είναι του Μαρινακη. Υποστήριζαν ΝΔ μέχρι που έμαθε ο Μαρινακης ότι ο φίλος και κουμπάρος του Μητσοτάκης του παρακολουθουσε το τηλέφωνο. Έτσι, φαίνεται πως αποφάσισε να διορίσει Πρωθυπουργό τον Βελοπουλο.
και τώρα δείτε τη δημοσκόπηση, για να καταλάβετε πώς τα Παραπολιτικά, φούσκωσαν το θέμα, υπέρ Βελόπουλου > https://pelop.gr/dimoskopisi-data-c-pos-psifizei-i-dytiki-ellada-i-machi-ton-kommaton-kai-o-paragontas-anapofasistoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου