Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Περί φοιτητικών εστιών και λοιπών αστειοτήτων

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


[ολιγόλεπτη (;) στάθμευση]

Και ενώ για πρώτη φορά η Τουρκία, δια χειλέων Ακάρ, αποκαλύπτει ευθέως τον στόχο της τουρκικής επιθετικότητας, ήτοι τη ...

συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου [«Θέλουμε το Αιγαίο Πέλαγος να είναι μια θάλασσα φιλίας. Θέλουμε τα πλούτη του Αιγαίου να μοιράζονται δίκαια»], εμείς ασχολούμεθα με το αν ο βουλευτής Κυρανάκης έκανε σωστές δηλώσεις όσον αφορά την ανομία στα ΑΕΙ και την επί 3,5 χρόνια απραξία της κυβέρνησης του κώματός του.

Εξ όσων γνωρίζω, οι φοιτητικές εστίες έχουν ιδρυθεί, για να φιλοξενούν φοιτητές δωρεάν. Τις ημέρες αυτές, όμως, αποκαλύφθηκε, ότι σε αρκετά δωμάτια της Πολυτεχνειούπολης ήταν εγκατεστημένοι με όλα τα κομφόρ επί 4 χρόνια μη φοιτητές, αρκετοί των οποίων κακοποιοί.  Δέχονταν και επισκέψεις φίλων και συγγενών.

Δεν με εξέπληξε, ότι δόκιμη αστυνομικός είναι γκόμενα, μπαρδόν σύντροφος ήθελα να γράψω, του στεγαζόμενου σε φοιτητικά δωμάτια αρχικακοποιού, και κάρφωνε στον γκόμενό της επικείμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ., την οποίαν υπηρετούσε [εδώ καγχάζομεν χιλιάκις]. Και τούτο, διότι πλείστοι όσοι αστυνομικοί εμπλέκονται σε ποινικώς αξιόλογες πράξεις και μάλιστα σοβαρότατες.  

https://inkomotini.news/84/

https://www.iefimerida.gr/news/76899/BB

Πέρυσι απεφάσισε η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την επί 34 χρόνια κατάληψη και βανδαλισμό χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης.  Ξεκίνησε χαμός, ανακαταλήψεις, κατεδαφίσεις, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ κ.λπ. 

Οι κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή του νόμου εξαγριώνουν τους υπέρμαχους του ασύλου των ΑΕΙ, οι οποίοι στην ουσία επιθυμούν να μην εφαρμόζεται ο νόμος και να επικρατεί στα ΑΕΙ η άποψη της συντριπτικής μειονότητας. Εγώ, πάλι, είχα την εντύπωση, ότι τα ΑΕΙ είναι άσυλα ιδεών και όχι ανίδεων.

Σκέφτομαι τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους από την επαρχία να σπουδάσουν στην Αθήνα και πληρώνουν μίσθωμα για μία γκαρσονιέρα, επειδή η φοιτητική εστία είναι υπερπλήρης και από αλητόβιους. 

Οι πάντες εστίασαν στην κακοποιητική συμπεριφορά τών καταληψιών.     Εγώ, όμως, διερωτώμαι: το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό τών ΑΕΙ, προ πάντων δε οι φύλακες, τί κάνουν; Δεν έχουν υποχρέωση να φροντίζουν, ώστε οι πανεπιστημιακοί χώροι να χρησιμοποιούνται για τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται; Εντάξει, να διωχθούν οι παραβάτες του νόμου φοιτητές και μη, αλλά και οι διοικούντες τα ΑΕΙ δεν θα έπρεπε να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος; Εκτός και οι εστίες ανομίας στα ΑΕΙ χρησιμοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ. και ως πηγές πληροφόρησης. Λέω εγώ τώρα.

    Αλλά τί να περιμένεις από πανεπιστημιακούς, όπως ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου που ανέχθηκε σαν καλό παιδί όχι μόνον να τον ευτελίσουν, αλλά και να φωτογραφίσουν τον ευτελισμό του. Χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Ας έσκιζε, τουλάχιστον,  την ταμπέλα που του φόρεσαν ρε γαμώ το.   



Σώτος

Υ.Γ. Επί τέλους ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έγραψε τα αυτονόητα:

«Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις και παράπονα δικηγόρων αλλά και πολιτών στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικά κανάλια, γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με ρητή διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 42 παρ.2 εδαφ. α΄ αυτού) και κατά την πάγια ερμηνεία αυτής, αρμόδιοι αποδέκτες των μηνύσεων-μηνυτήριων αναφορών καθώς και των εγκλήσεων δεν είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή οι αντεισαγγελείς αυτού, αλλά αποκλειστικά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και όλοι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, γενικοί ή ειδικοί, ανεξάρτητα αν αυτοί είναι κατά τόπον αρμόδιοι, ενώπιον των οποίων πρέπει να εγχειρίζονται».

Λέτε να εισηκούσθην;

https://makpress.blogspot.com/2020/12/blog-post_898.html

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου