Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ δίνει οδηγίες για εργάτριες του SEX

 Αλήθεια είναι. Ο οδηγός εδώ:




Παραθέτουμε την κριτική και το δημοψήφισμα που γίνεται για το θέμα:
https://www.change.org/p/revoke-leicester-university-s-student-sex-work-toolkit

Το Πανεπιστήμιο του Leicester έχει εισαγάγει μια πολιτική σεξουαλικής εργασίας για φοιτητές και δύο εργαλειοθήκες (ένα για το προσωπικό και ένα για φοιτητές) και έχει λάβει χρηματοδότηση από το ESRC για να τα διαθέσει σε πανεπιστήμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτά τα έγγραφα ισχυρίζονται ότι στοχεύουν στην υποστήριξη «μαθητών που είναι εργάτριες του σεξ», αλλά είναι περισσότερο σαν ένας οδηγός για να μπουν στο εμπόριο του σεξ και αποτυγχάνουν να παρέχουν ουσιαστική υποστήριξη σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.




Φανταστείτε αυτό: μια νεαρή φοιτήτρια εξαναγκάζεται στη βιομηχανία του σεξ από τον φίλο της για να χρηματοδοτήσει τη συνήθεια ναρκωτικών. Απευθύνεται στην εργαλειοθήκη για συμβουλές, αλλά δεν υπάρχει καμία οδηγία για την προστασία της από τον εξαναγκασμό και τη μαστροπεία. Δεν αναφέρεται καν ότι είναι κοινά στο εμπόριο του σεξ.

Τι γίνεται με μια νεαρή γυναίκα που συνειδητοποιεί ότι έχει κάνει ένα τρομερό λάθος και θέλει να φύγει; Και πάλι, καμία βοήθεια. Τα πακέτα εργαλείων αποτυγχάνουν να αναφέρουν έναν οργανισμό του οποίου πρωταρχικός στόχος είναι να βοηθά τις γυναίκες να εγκαταλείψουν το εμπόριο του σεξ. Καμία από τις οργανώσεις που αναφέρονται δεν βλέπει την πορνεία ως μια μορφή βίας με βάση το φύλο – ως αιτία και ως συνέπεια της διαρκούς ανισότητας μεταξύ των φύλων – και όλες ευνοούν την πλήρη αποποινικοποίηση του κλάδου.

Προειδοποιήσεις για τις καλά τεκμηριωμένες σωματικές και ψυχολογικές βλάβες που προκαλεί η πορνεία; Απόλυτη σιωπή. Σηματοδότηση καθοδήγησης σχετικά με τον προϋπολογισμό, τα δάνεια και τις επιχορηγήσεις για ταλαιπωρία και άλλες επιλογές απασχόλησης; Τίποτα. Νάντα. Τίποτα.

Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό;

Θα αποτύχει μια εργαλειοθήκη για μαθητές που είναι χρήστες ναρκωτικών να προειδοποιήσει για τις πιθανές βλάβες της χρήσης ναρκωτικών; Θα απέκλειε οποιαδήποτε αναφορά υποστήριξης για τη διακοπή των ναρκωτικών; Ο κατάλογος των οργανώσεων που βοηθά τους χρήστες ναρκωτικών θα περιλαμβάνει μόνο αυτούς που ασκούν πίεση για την πλήρη αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών; Φυσικά και όχι.

Αν και τα έγγραφα δεν προωθούν ρητά την πορνεία ως μια λογική απάντηση στους φοιτητές που αγωνίζονται να πληρώσουν τα δίδακτρα ή τα τέλη διαμονής τους, αυτό είναι το σιωπηρό μήνυμα. Χρησιμοποιώντας την ορολογία «σεξουαλική εργασία», τα έγγραφα χαρακτηρίζουν την πορνεία ως κανονική μορφή εργασίας και όχι ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο .

Τα αιτήματα για την ελευθερία της πληροφόρησης αποκάλυψαν ότι το πανεπιστήμιο είχε μια πολύ στενή άποψη για τον πιθανό αντίκτυπο της πολιτικής και των εργαλείων και εξέτασε μόνο τον αντίκτυπο σε όσους ασχολούνται ήδη με τη βιομηχανία του σεξ. Δεν θεώρησαν ότι οι ευάλωτες φοιτήτριες μπορεί να ερμηνεύσουν τη συμβουλή ως την επιβολή κυρώσεων από το πανεπιστήμιο για τη συμμετοχή στη βιομηχανία του σεξ ως θετικό τρόπο πληρωμής των τελών διαμονής και άλλων πανεπιστημιακών εξόδων και ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες νέες γυναίκες να εισέλθουν στη βιομηχανία του σεξ και να βλάπτεται μέσα σε αυτό και να μειονεκτεί περαιτέρω.

Το πανεπιστήμιο δεν εξέτασε άλλες πιθανές συνέπειες του πλαισίου της βιομηχανίας του σεξ ως θετική επιλογή – για παράδειγμα, ότι οι άνδρες φοιτητές και το προσωπικό μπορεί να το ερμηνεύσουν ως το πανεπιστήμιο που εγκρίνει την αγορά σεξ και θα μπορούσε να οδηγήσει τους άνδρες να αυξήσουν ή να ξεκινήσουν τη δραστηριότητα αγοράς σεξ. Δεν εξέτασαν πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανόηση της συναίνεσης από τους άνδρες και τον αντίκτυπο αυτής στους οικείους συντρόφους τους και στις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών γενικά. Αυτό είναι ασυγχώρητο – ιδιαίτερα καθώς επί του παρόντος γινόμαστε μάρτυρες μιας επιδημίας ανδρικής βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ειδικά σε πανεπιστήμια και κολέγια.

Υποστηρίζουμε ότι κατά την ανάπτυξη της πολιτικής και των εργαλείων, το πανεπιστήμιο παραμέλησε τις ευθύνες του βάσει του νόμου περί ισότητας να εργαστεί για την εξάλειψη των μειονεκτημάτων, των διακρίσεων και της παρενόχλησης των γυναικών και άλλων προστατευόμενων ομάδων και για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών γενικά. Υποστηρίζουμε ότι απέτυχαν να υποβάλουν τις απαραίτητες ερωτήσεις για να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους ως εκπαιδευτικό ίδρυμα ή να συμβουλευτούν ένα κατάλληλο φάσμα διαφορετικών εκπροσώπων, οδηγώντας σε μια στενή και μη αντιπροσωπευτική προοπτική για το εμπόριο σεξ και τις επιπτώσεις του για τους μαθητές.

Καλούμε το πανεπιστήμιο να ανακαλέσει την πολιτική και τις εργαλειοθήκες και να επιστρέψει στο συρτάρι – αυτή τη φορά επικεντρώνοντας το ανθρώπινο δικαίωμα των γυναικών να μην εκπορνεύονται, απανθρωποποιούνται και αντικειμενοποιούνται και τον ρόλο της βιομηχανίας του σεξ στην προώθηση των πρακτικών απανθρωποποίησης, αντικειμενοποίησης και σεξιστικών πρακτικών και συμπεριφορά.

Καλούμε επίσης το ESRC να αποσύρει τη χρηματοδότηση από το έργο για τη διάδοση της πολιτικής και των εργαλείων σε άλλα ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου