Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Οι Καλαμαριώτες δεν πείθονται πλεόν με λαϊκισμό!


Πρόσωπα που δεν έπεισαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, δείχνουν ακόμα να μην έχουν αντιληφθεί τους λόγους που συνέβει αυτό.

Σε ακόμα ένα δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς, ο λαϊκισμός χτύπησε κόκκινο! Άνθρωποι που διοίκησαν τον Δήμο επί μια δεκαετία με μηδενικό κοινωνικό πρόσημο, θυμήθηκαν ότι οι Καλαμαριώτες έχουν ανάγκη στήριξης.

Στη συζήτηση για τη μείωση των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας για το 2022 παρατάξεις της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να κερδίσουν τον τίτλο των κοινωνικά ευαίσθητων προτείνοντας μια επιπλεόν μείωση 10% για το 2022. Λησμονώντας φυσικά την εισήγηση της υπηρεσίας για μηδενικές αυξήσεις στα τέλη και όχι μείωση, καθώς τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται στα όρια λόγω της κρίσης του κορονωϊού. Ξεχνώντας φυσικά εντελώς ότι επί δικής τους 10 ετής θητείας τα τέλη είχαν μειωθεί ΜΟΝΟ 7%

Είναι άραγε δυνατόν να υπήρχε επιπλεόν δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών και να παρέλειπε να την προτείνει η διοίκηση τη στιγμή που έχει προβεί ήδη σε δυο διαδοχικές μειώσεις των τελών συνολικού ύψους 25% μέσα σε δυο μόλις χρόνια; Γρίφος για δυνατούς λύτες!

Και όμως κάποιοι θέωρησαν πως και τούτες τις δύσκολες στιγμές προτεραιότητα έχει ο λαϊκισμός και όχι η αλήθεια στου Καλαμαριώτες αποφεύγοντας να επισημάνουν και να εξηγήσουν ότι η «ελάφρυνση» του δημότη με τη μείωση 10% αντιστοιχεί σε 0,40€/ μήνα, στερώντας όμως έτσι περίπου μισό εκατομμύριο από τον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος χρήζει περαιτέρω ενίσχυσης.

Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου