Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Αχ καημένε κύριε Πιερρακάκη μου !! Νο 2

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

       Διαβάζω, ότι ο ΕΦΚΑ γίνεται ηλεκτρονικός με πλειάδα υπηρεσιών προσφερόμενων ηλεκτρονικώς. Άλλωστε, γι’ αυτό η κατά νόμον επίσημη επωνυμία του είναι ...

από 01.03.2020  «Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης», αποκαλούμενος στο εξής «e-Ε.Φ.Κ.Α.».

       Συνεχίζει ο Πιερρακάκης πασχίζων κάνει το κράτος επιτελικό, αλλά δεν φαίνεται να τον αφήνουν τα υπόλοιπα υπουργεία. Κάθε μέρα σκοντάφτει ο πολίτης στην αβελτηρία των υπηρετών του [λέμε και καμμιά μ…], υπό τα απαθή βλέμματα των υψηλών προϊσταμένων τους, με αποτέλεσμα να είναι περιττές οι ψηφιακές καινοτομίες που εισάγει  ο υπουργός ψηφιακής  διακυβέρνησης.

         Παράδειγμα 1ο: πολίτης τις πρέπει να ανανεώσει την άδεια οδήγησης.  Απαιτούνται βεβαιώσεις γιατρών συμβεβλημένων με το υπουργείο Μεταφορών και αίτηση-υπεύθυνη δήλωση με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή ΑΤ. Ερωτά ο ενημερωμένος πολίτης:  «Γιατί πρέπει να τρέχω σε ΚΕΠ ή ΑΤ, αφού μπορώ να υπογράψω την αίτηση ψηφιακώς;». Η απάντηση: «Δεν τη δέχεται το Υπουργείο». Εν συνεχεία κατεβάζει ο πολίτης από το διαδίκτυο τον κατάλογο των συμβεβλημένων ιατρών και τηλεφωνεί στον πρώτο παθολόγο που διατηρεί ιατρείο πλησίον της οικίας του  ερωτών  πότε μπορεί να τον επισκεφθεί.   Η απάντηση: «Δεν δέχομαι επισκέψεις». «Γιατί; Είσθε συνταξιούχος;». «Όχι, είμαι σε αναστολή». Όμως το Υπουργείο δεν ενημέρωσε τον πίνακα των συμβεβλημένων ιατρών. Παρεμπιπτόντως, γιατί θέτουν σε αναστολή τους αντιεμβολιαστές γιατρούς, με αποτέλεσμα να στενάζει το ΕΣΥ, αντί να τους κάνουν δωρεάν τεστ τρις εβδομαδιαίως; Τόσα εκατομμύρια σπαταλώνται δεξιά και αριστερά, δεν υπάρχουν €240.000/μήνα για τα τεστ; [φαντάζομαι, ότι το Δημόσιο προμηθεύεται αντί €2 έκαστο τεστ, οπότε 10.000 αρνητές γιατροί Χ 2 Χ 3 εβδομαδιαίως Χ 4 εβδομάδες = € 240.000/μήνα Χ 12 μήνες = € 2.880.000/έτος.  Σιγά το ποσό. Τί; Δεν έχει μίζα; Άντε ρε.   

        Παράδειγμα 2ο: πολίτης τις λαμβάνει από την Εφορία ραβασάκι, με το οποίο ενημερώνεται, ότι χρεώθηκε με το τάδε ποσό ως κληρονόμος του δείνα. Τηλεφωνεί εμβρόντητος στην Εφορία και την ενημερώνει, ότι έχει αποποιηθεί την κληρονομία, εξ ου και δεν μπορεί να είναι υπόχρεως για τα χρέη τού  μακαρίτη. Τότε τον πληροφορεί ο αρμόδιος μανδαρίνος, ότι για να διαγραφεί η χρέωση, πρέπει να προσκομίσει ο πολίτης στην Εφορία ληξιαρχική πράξη θανάτου του κληρονομούμενου, πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης του τόσο από το Ειρηνοδικείο όσο και από το Πρωτοδικείο τής τελευταίας κατοικίας τού μακαρίτη και πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών αυτού. «Μα για να μου φορτώσετε τα χρέη του μακαρίτη, σίγουρα κάπου βρήκατε, ότι αυτός απεβίωσε, ότι είμαι από τους πλησιέστερους συγγενείς του και ότι δεν έχει δημοσιευθεί διαθήκη του, εξ ου και είμαι κληρονόμος εξ αδιαθέτου. Άρα, πώς μου ζητάτε όλα αυτά τα χαρτιά; Το μόνο που θα μπορούσατε να μου ζητήσετε είναι η δήλωση αποποίησης». «Όχι, πρέπει να φέρετε όλα αυτά που σας είπα» η απάντηση. Και ο κ. Πιτσιλής, εκλεκτός τής αλήστου μνήμης τρόικας και αμετακίνητος στη θέση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, αγρόν αγοράζει.

      Παράδειγμα 3ο: προσωπικώς διαθέτω κάρο υβριδικό από το 2007, εξ ου και ουδέποτε έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, ούτε ίσχυσαν για μένα οι περιορισμοί «μονά-ζυγά» του δακτυλίου των Αθηνών. Από 01.11.2021, όμως, για να εισέλθεις  στον δακτύλιο, πρέπει να έχεις αυτοκίνητο υβριδικό ή ηλεκτρικό ή κάτι άλλο και να διαθέτεις  το ειδικό σήμα που το πιστοποιεί και εκδίδεται από το daktylios.gov.gr.  Εισέρχομαι εις το σύστημα, ακολουθώ τη διαδικασία έκδοσης του σήματος και μου βγαίνει ένα περιποιημένο αρνητικό σήμα,  επειδή το κάρο μου, λέει, δεν είναι υβριδικό ή κ.λπ. Στέλνω την 24.10.2021 μήνυμα στη διεύθυνση daktylios@yme.gov.gr, όπως με καθοδηγεί ο Πιερρακάκης, ερωτών πώς συμβαίνει τούτο, αλλά απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη. Έχουν περάσει 34 ημέρες.  Άρα, θα περιμένω να μου επιβάλει πρόστιμο αστυνομικόν τι όργανον, επειδή κυκλοφορώ στον δακτύλιο καθημερινώς άνευ του ειδικού σήματος, να υποβάλω ένσταση για διαγραφή του προστίμου, να ασχοληθούν αρκετοί νοματαίοι με το θέμα, να χαθούν ανθρωποώρες, μέχρις ότου λυθεί το θέμα.

     Πού πας ρε Πιερρακάκη; Παρεμπιπτόντως, δεν στήνεις και μια πλατφόρμα, για υποβολή ενστάσεων, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος-χρήμα; Κι’ ας κάνουν 3-4 μήνες να εξετασθούν οι ενστάσεις.       



Σώτος          

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου